5 orașe transilvănene unde te poți muta

5 orașe transilvănene unde te poți muta

Dincolo de marea provocare de a face o schimbare majoră în viața ta, o decizie de mutare poate contribui la un viitor mai bun. Transilvania este o regiune foarte apreciată pentru peisajele ei naturale, viața culturală deosebită, cât și pentru oportunități care poate se potrivesc întocmai nevoilor tale. Uite care sunt principalele 5 orașe transilvănene pe care le poți lua în calcul. 

Alba Iulia

Alba Iulia sau Orașul Unirii se remarcă, în primul rând, prin istoria sa deosebită. Urbea este situată pe un vechi castru roman (Apulum), iar Cetatea Alba Carolina este fără îndoială punctul principal de atracție pentru numeroși turiști. Orașul are una dintre cele mai bune prezențe culturale din România. 

ADVERTISING

Regiunea Alba Iulia - Sebeș - Cugir este un pol de atracție pentru investitorii străini, respectiv există posibilitatea de a găsi mai ușor un loc de muncă bine plătit. Așadar, cu atât mai mult dacă iubești viața culturală și istoria, Alba Iulia este unul dintre orașele transilvănene care merită atenția ta. 

Cluj

Clujul, supranumit și Inima Transilvaniei, este un oraș îndelung apreciat atât pentru amenajările urbane deja realizate cu succes, cât și pentru viitoarele proiecte de dezvoltare, așa cum este, de exemplu, infrastructura de metrou. De asemenea, este un oraș plin de viață, grație statutului de centru universitar important, cu o mulțime de cafenele și restaurante atrăgătoare. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Centrul Vechi, cu Piața Unirii, este apreciat pentru frumusețea sa pietonală. Totodată, dacă locuiești în Cluj, poți ajunge mai ușor la festivaluri muzicale renumite, precum Untold sau Electric Castle, sau de film, așa cum este TiFF. În măsura în care ți se pare că este orașul potrivit pentru tine, începe căutarea de apartamente de vanzare in Cluj

Târgu-Mureș

Târgu-Mureș are un cost avantajos al vieții, chiar dacă este mai slab cotat din punct de vedere economic decât restul orașelor prezentate în acest articol. Încă nu se bucură de o dezvoltare urbană precum Clujul, însă orașul are un plan de investiții deja aprobat, care vizează mobilitatea urbană și alte amenajări necesare. Prin localizarea sa centrală, te poți deplasa rapid către multe locuri turistice frumoase, așa cum este Sovata sau Sighișoara.  

ADVERTISING

Cum este un oraș transilvănean liniștit, cu o arhitectură cochetă și toleranță interetnică, Târgu-Mureș poate fi o soluție convenabilă pentru aceia care caută un oraș mai puțin aglomerat.

Sibiu

Devenit unul dintre cele mai îndrăgite orașe din Transilvania, Sibiul este o opțiune interesantă pentru a începe o nouă viață. Fosta Capitala Culturală Europeană se bucură în continuare de amenajările urbane realizate în acest scop. Dacă iubești sărbătorile de iarnă, Sibiul are printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, și nu numai. 

Suprafața urbei este mică, astfel încât poți să ajungi rapid unde ai nevoie, mai ales că este și un oraș bike-friendly. Așadar, pentru deplasările prin oraș poți renunța la mașină. Prin urmare, dacă iubești plimbările printre străduțele medievale sau prin natură, respectiv vrei să faci asta cât mai des posibil, ia în calcul o mutare în Sibiu. 

Brașov

Nu în ultimul rând, Brașovul este un oraș transilvănean situat într-un cadru natural superb, fiind învăluit de Munții Carpați. Centrul medieval vine în completarea peisajului urban tipic acestei regiuni. Despre orice anotimp am vorbi, Brașovul are o atmosferă aparte, atât pentru iubitorii de istorie, cât și pentru iubitorii de natură. 

Legăturile rutiere sunt foarte bune, mai ales cu orașe vestice precum Sibiu - Deva - Timișoara. De asemenea, este deservit de un aeroport internațional. Un posibil inconvenient ar putea fi aglomerația de pe DN1, însă există și alternative rutiere mult mai pitorești. Deși devine un oraș foarte aglomerat, mai ales în perioadele de vacanță, Brașovul are încă cartiere liniștite în care poți locui fără stresul provocat de turiștii veniți aici. În plus, poți face foarte multe activități în aer liber, deplasându-te fie pe jos, fie cu bicicleta. 

În concluzie, fiecare oraș are farmecul său, iar decizia îți aparține în totalitate. Cercetează foarte bine posibilitățile de a te muta într-unul dintre aceste 5 orașe, respectiv fă o vizită în care să depistezi avantajele și dezavantajele de locuire.