5 destinații romantice perfecte pentru Valentine’s Day

5 destinații romantice perfecte pentru Valentine’s Day

Ziua Îndrăgostiților reprezintă unul dintre acele momente când vacanțele-surpriză în destinații romantice sunt cel mai frumos cadou pe care-l poți face persoanei iubite. Îți prezentăm în continuare locuri magice, unde iubirea plutește în aer, iar clipele petrecute împreună devin amintiri dragi:

Paris

Cel mai romantic oraș din lume, capitala Franței este destinația preferată pentru un weekend prelungit sau un city break de Valentine’s Day. Sunt celebre plimbările lungi de-a lungul Senei, apusurile colorate privite de pe podurile maiestuoase, panorama Parisului văzută din Turnul Eiffel.

Perechile de îndrăgostiți se vor simți ca-n al nouălea cer la o cină romantică într-un restaurant cochet sau o cafenea șic de pe faimosul bulevard Champs-Élysées. Vizite la muzee iconice precum Luvru, Orsay, Rodin, o excursie la Versailles, palatul cu grădini de vis, distracție și voie bună la Disneyland - toate acestea sunt ingredientele unei rețete cu afect afrodisiac: vacanța la Paris!

ADVERTISING

Barcelona

Unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, metropola catalană întâmpină îndrăgostiții cu o atmosferă veselă și un cadrul natural minunat, perfect pentru plimbări sub soarele mediteranean, generos cu turiștii în orice anotimp. Vizitele în locuri celebre precum Sagrada Familia, La Rambla și Parc Guëll sunt un motiv în plus să luați  bilete de avion spre Barcelona de pe diferite aeroporturi din România.  

Gastronomia locală reprezintă un alt argument pentru o vacanță spaniolă, cu   preparate din fructe de mare, paella și delicioasa cremă catalană. Un festival de arome, sunete și culori - aceasta este Barcelona, orașul unde iubirea dansează în ritm de flamenco.

ADVERTISING

Lisabona

Valentine’s Day este o sărbătoare de februarie, așa că o idee bună pentru un weekend fierbinte este ca cei doi îndrăgostiți să aleagă o destinație caldă, unde să se poată bucura în voie de razele soarelui. Lisabona este un oraș potrivit pentru un weekend total, cu climă plăcută, natură generoasă ce oferă munte și mare într-o combinație superbă, locuri interesante de vizitat și vinuri dulci de savurat în doi, sub cerul lusitan.

Lisabona își așteaptă îndrăgostiții cu licori de Porto aromate, cu hoinăreala prin Alfama sau prin Portas del Sol, plimbările romantice cu faimosul tramvai roșu, petrecerile tradiționale cu muzică și voie bună, cu picnicuri în Jardim da Estrela sau Tapada das Necessidades.

ADVERTISING

Roma

Cu pasiune latină și muzică veselă de canțonetă, istorie impresionantă și natură generoasă, Roma este o metropolă a dragostei și o declarație de iubire pentru artă și pentru frumusețea vieții. Cetatea eternă este o destinație minunată de Valentine's Day. Cuplurile se pot plimba prin locuri faimoase precum Fontana di Trevi, Basilica San Pietro, Piazza di Spagna, Castelul și Podul Sant Angelo. Gastronomia italiană este renumită prin diversitate și savoare, așa că o cină romantică la Roma este un adevărat festin, iar deserturile sunt celebre în toată lumea: tiramisu, panna cotta, cannoli, gelato - pentru toate gusturile!

Veneția

Concurează cu Paris pentru titlul de cel mai romantic oraș din lume și are un farmec aparte, care dă senzația unei nostalgice călătorii în vremuri cu prințese elegante, mătăsuri fine și mirodenii aduse în port de navele cu pânze ce-au colindat mările lumii. Un weekend de Valentine's Day la Veneția înseamnă plimbări cu gondola pe canale, apusuri feerice în lagună, forfota veselă a carnavalului și vizite la monumente celebre: Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Podul Suspinelor, Podul Rialto, Plaja Lido, Teatrul La Fenice. Pentru îndrăgostiți, orașul de pe ape oferă o senzație unică de aventură idilică, departe de lume. 

Începeți anul cu pasiune, alegeți locurile preferate dintre aceste destinații romantice pentru Valentine's Day și petreceți clipe de neuitat în compania persoanei iubite!