120 de ani de la nașterea lui Gheorghe Focșa - expoziție la Muzeul Satului

Afis_Ziua-Gheorghe-Focsa_A4

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită mâine, 17 mai 2023, de la ora 12.00, la evenimentul dedicat celui care a fost unul dintre ctitorii acestui muzeu și directorul lui timp de 30 de ani: Gheorghe Focșa.

Puțini sunt cei care știu că de numele lui Gheorghe Focsa este legată salvarea muzeului după 1947, când oficialii comuniști au decis închiderea și mutarea lui la Mogoșoaia. 

Expoziția 120 de ani de la nașterea lui Gheorghe Focșa, deschisă în Sala H.H. Stahl, va cuprinde fotografii din arhiva Muzeului Satului, scrisori, ordine și medalii primite de Gheorghe Focșa, biroul lui, aparatul de fotografiat folosit pe teren în timpul cercetărilor și multe alte obiecte care ne amintesc de cel care a  dorit să fie înmormântat în locul pe care l-a iubit atât de mult.

ADVERTISING

De la ora 14.00, în ultima zi a Zilelor Muzeului, vă invităm la scena Dumitra unde spectacolul va fi susținut de interpreta Gheorghița Nicolae, Ansamblul Țara Vrancei din Focșani și reprezentanți ai comunității din Drăguș (jud. Brașov), care, dupa acest moment artistic, vor vizita casa aflată în patrimoniul muzeului.