Zi decisivă la TAS: Aflăm dacă vom câștiga medalia de bronz la gimnastică

Zi decisivă la TAS: Aflăm dacă vom câștiga medalia de bronz la gimnastică

Sâmbătă au loc audierile în procesul intentat de Federația Română de Gimnastică la TAS, în care am solicitat medalii de bronz pentru Sabrina Maneca Voinea și Ana Bărbosu.

Audierile au loc sâmbătă dimineața, în timp ce un verdict este așteptat în procedura de urgență seara, conform unui anunț făcut de șefa gimnasticii românești, Carmencita Constantin.

"Sâmbătă dimineaţă, la ora 09:00 României, 08:00 ora Parisului, vor avea loc audierile video call făcute de TAS.

Ne-au cerut să dăm numele persoanelor care vor intra în acest video call privind cazurile Bărbosu şi Voinea şi am stabilit ca acestea să fie subsemnata, Anca Grigoraş şi Angela Cacovean, arbitra care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice. De asemenea, alături de noi se va afla şi avocatul, se va discuta strict pe parte tehnică, pe parte de arbitraj. Toate trei, atât eu, cât şi Anca, şi Angela, având pregătirea să vorbim despre zona arbitrajului", a declarat Carmencita Constantin, pentru Orangesport.ro.

ADVERTISING

Un verdict este așteptat cel târziu duminică, deoarece s-a mers pe varianta de urgență. În procedura standard a procesului costurile ar fi fost de 100 de mii de euro.

"Am fost întrebaţi dacă rămânem în procedura de urgenţă, asta însemnând ca cei de la TAS să dea un verdict până la încheierea Jocurilor Olimpice sau dacă dorim să mergem în procedura existentă, adică procedura clasică.

Am optat pentru procedura de urgenţă din mai multe motive. Nu dorim să lungim această problemă şi, dacă am fi optat pentru procedura clasică, taxa de început pe care trebuia să o achităm către TAS ar fi fost de aproape 50.000 de euro pentru fiecare gimnastă", a adăugat Carmencita Constantin.

ADVERTISING

FRG a solicitat ca în această probă să fie acordate trei medalii de bronz, pentru ca nimeni să nu fie dezavantajat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇