WTA reacționează după ce Shuai Peng a dispărut în China

WTA reacționează după ce Shuai Peng a dispărut în China

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a reacționat după ce Shuai Peng a dispărut de câteva zile, ca urmare a dezvăluirilor făcute în legătură cu abuzurile sexuale la care a fost supusă de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

Președintele WTA, Steve Simon, cere ca autoritățile din China să intervină, în așa fel încât Shuai Peng să apară din nou în public. În plus, WTA dorește un proces transparent, după ce Shuai Peng a dezvăluit că a fost abuzată sexual.

"Evenimentele recente din China legate de Peng Shuai s unt foarte îngrijorătoare pentru noi. Ca organizație dedicată femeilor, respectăm în continuare principiile prin care am fost înființați: egalitate, șanse și respect. Peng Shuai și toate femeile merită ascultate, nu cenzurate. Acuzațiile lansate în legătură cu comportamentul unui fost lider al Chinei, implicând abuzuri sexuale, trebuie luate în cea mai mare seriozitate. O apreciem pe Peng Shuai pentru curajul și puterea pe care le-a arătat. Aceste acuzații trebuie investigate corect, transparent și necenzurat. Iar prioritatea noastră maximă este sănătatea și siguranța jucătorilor noștri. Cerem ca justiția să fie făcută", a transmis WTA într-un comunicat.

ADVERTISING

Jurnaliștii britanici au scris zilele trecute că fosta campioană în proba de dublu de la Roland Garros și Wimbledon, Shuai Peng, a dispărut la scurt timp după ce a dezvăluit că a fost abuzată sexual de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.

Acum aproape două săptămâni, jucătoarea în vârstă de 35 de ani a scris pe rețeaua de socializare Weibo că a fost violată în urma cu trei ani de Gaoli Zhang.

La câteva minute de la publicarea mesajului, postarea a dispărut de pe Weibo și toate mesajele care conțineau cuvântul "tenis" au fost interizse.

ADVERTISING

În plus, pentru o perioada de timp contul lui Shuai Peng a fost inactiv. În acest moment el este din nou activ, dar nici urmă de postarea cu pricina.

Iar publicația britanică Daily Mail, dar și francezii de la RMC Sport, scriu că Shuai Peng a dispărut de câteva zile și nu a mai dat niciun semn.

Reprezentanții Ministerului de Externe din China nu au dorit să facă niciun comentariu pe această temă. În plus, nici familia lui Peng nu a oferit o reacție, în condițiile în care cenzura din China este arhicunoscută.

ADVERTISING

Shuai Peng a câștigat proba de dublu de la Wimbledon în 2013 și cea de la Roland Garros în 2014.

La simplu, cel mai bun rezultat este semifinala de la US Open 2014. Cel mai sus în clasament în proba de simplu a ajuns pe locul 14.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!