Vipers Kristiansand este din nou campioana Europei la handbal feminin

Vipers Kristiansand este din nou campioana Europei la handbal feminin

Gruparea norvegiană Vipers a devenit încă o dată campioana Europei, după ce a dispus de Ferencvaros în finala Champions League de la Budapesta.

Vipers, care a trecut, sâmbătă, în semifinale, de o altă echipă maghiară, Gyor, cu 37-35, a trecut duminică într-o atmosferă nebună (cu peste 20.000 de fani în tribune) de Ferencvaros, scor 28-24 (14-11 la pauză).

Nordicele au devenit a doua echipă din istoria Ligii care să se impună pentru a treia oară la rând în această competiție. Anul trecut, Vipers se impunea în finala cu Gyor, scor 33-31. Legendara Katrine Lunde (43 de ani!), portărița norvegiană, a fost aleasă MVP-ul partidei, intrând în cartea de istorie a handbalului, cu 7 trofee de Champions League în vitrină. Gyor a câștigat finala mică, 28-27 în fața lui Esbjerg.

În cealaltă semifinală din Final 4, FTC-Rail Cargo Hungaria a învins-o pe Team Esbjerg cu 30-29 (13-17), marcând golul victoriei în ultima secundă.

ADVERTISING

Ambele reprezentante ale României în Liga Campionilor, CSM Bucureşti şi Rapid Bucureşti, au ratat calificarea la Turneul Final Four de la Budapesta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇