Viitorul amenință că nu se va prezenta la un meci din Liga 1

Viitorul amenință că nu se va prezenta la un meci din Liga 1

FC Viitorul amenință că nu se va prezenta la un meci din Liga 1.

Constănțenii sunt nemulțumiți de modul în care LPF a programat meciurile din etapele 3-6 ale play-out-ului Ligii 1.

"Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică și fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă șanse egale în lupta pentru obținerea punctelor puse în joc", se arată într-un comunicat al trupei de la malul Mării:

"FC Viitorul Constanța dorește să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii 1, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile și / sau participante la baraj.

ADVERTISING

- Astfel, FC Viitorul Constanța este SINGURA echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare !

- Ca urmare a acestei programări, se încalcă orice principiu de etică și fair-play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă șanse egale în lupta pentru obținerea punctelor puse în joc.

- Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formația noastră, fără a se ține cont de:

a. Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte și după fiecare meci în condițiile desfășurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore !!! (2 mai, ora 18.30 cu Dinamo - 5 mai ora 14.15 cu Hermannstadt, la Mediaș).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

b. Distanțele foarte lungi în condițiile infrastructurii din România și de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter !

- Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează și dezavantajează în același timp unele formații, astfel că deținătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii 1, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare ! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deținătorii drepturilor TV și, prin atitudinea ei pasivă, nu-și poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor și echitatea competiției pe care o organizează.

ADVERTISING

- Atenționăm pe toți cei implicați în luarea acestor decizii că în cazul menținerii ei - programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14.15 - clubul nostru NU se va putea prezenta la unul din aceste jocuri."

7 este locul pe care Viitorul îl ocupă în clasamentul play-out-ului Ligii 1.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇