Victorie pentru Gabriela Ruse la Abu Dhabi

Victorie pentru Gabriela Ruse la Abu Dhabi

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a profitat de abandonul cehoaicei Tereza Martincova, la scorul de 6-3, 3-0, duminică, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Abu Dhabi (EAU), dotat cu premii totale de 780.637 de dolari.

Ruse (25 ani, 144 WTA) a fost declarată învingătoare după 42 de minute.

Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Martincova (28 ani, 87 WTA).

Ruse şi-a asigurat un cec de 5.590 de dolari şi 13 puncte WTA, urmând să joace în finala calificărilor cu învingătoarea dintre belarusa Aleskandra Sasnovici şi suedeza Mirjam Bjorklund.

ADVERTISING

Sorana Cîrstea și-a aflat prima adversară de la Abu Dhabi

În alt meci din calificări, Ştefania Bojică (17 ani, 853 WTA) a fost învinsă de jucătoarea americană Claire Liu (22 ani, 52 WTA) cu 7-6 (3), 6-1. Românca s-a ales cu 2.860 de dolari şi un puncte WTA.

Sorana Cîrstea a intrat direct pe tabloul principal de simplu şi va juca în primul tur contra ucrainencei Marta Kostiuk, învingătoarea urmând să o înfrunte în optimi pe elveţianca Belinda Bencic, a doua favorită.

Monica Niculescu va evolua la dublu, unde face pereche cu japoneza Miyu Kato, adversarele din prima rundă fiind Ulrikke Eikeri (Norvegia) şi Alexa Guarachi (Chile).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!