Victoria Azarenka abandonează într-un mod bizar la Miami, după un meci fulger cu tânăra Fruhvirtova (Video)

Victoria Azarenka abandonează într-un mod bizar la Miami, după un meci fulger cu tânăra Fruhvirtova (Video)

Victoria Azarenka a abandonat într-un mod bizar în cadrul partidei pe care a disputat-o duminică în cadrul turului al treilea al turneului Masters de la Miami.

Linda Fruhvirtova (16 ani, 279 WTA) din Cehia, o nouă mare speranță a tenisului mondial, s-a calificat în optimile de la Miami, după ce a profitat de abandonul sportivei bieloruse, la scorul de 6-2, 3-0.

Sportiva din Cehia a primit un wild-card din partea organizatorilor, iar aceștia nu s-au înșelat, căci ea a scos până acum de pe tablou trei nume mari, Kovinici, Elise Mertens și Victoria Azarenka.

ADVERTISING

După un set unu pierdut în doar 34 de minute, la 0-3 în partea secundă, Azarenka, fără să ceară time-out medical, s-a îndreptat spre banca sa, și-a luat echipamentul și a anunțat arbitrul de scaun că pur și simplu abandonează.

„Cea mai ciudată și lipsită de respect retragere pe care am văzut-o vreodată în tenis. Chiar nu avea nicio problemă medicală, a vrut doar să fure momentul de glorie al adversarei”, a scris imediat un fan al tenisului pe contul de Twitter al turneului de la Miami.

ADVERTISING

Azarenka a mai fost eroina principală a unui moment tulburător chiar la precedentul turneu, la Indian Wells. Acolo unde în timpul partidei cu Elena Rybakina, scor 3-6, 4-6, a izbucnit în plâns minute în șir.

Fruhvirtova devine astfel prima tenismenă sub 17 ani care ajunge în optimi la Miami după Sharapova și Golovin în 2004. În optimi, ea se va duela cu Paula Badosa din Spania.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!