Victor Pițurcă vorbește despre o eventuală întoarcere la echipa națională: „Am 4 calificări, dar sunt slab, așa consideră FRF”

Victor Pițurcă vorbește despre o eventuală întoarcere la echipa națională: „Am 4 calificări, dar sunt slab, așa consideră FRF”

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă crede că nu mai este dorit în această funcție de actuala conducere a FRF, dar și-ar dori într-o zi să revină la cârma tricolorilor.

El a explicat într-un interviu televizat în ce condiții ar reveni în antrenorat, explicând și relația rece pe care o are cu actualul conducător FRF, Răzvan Burleanu.

„Ofertă de nerefuzat nu cred că va exista de la echipa națională pentru Victor Pițurcă! Acum, eu cred că președintele Federației și cei care conduc acum fotbalul românesc știu cel mai bine ce au de făcut. El trebuie să ia măsurile cele mai bune pentru bunul mers al echipei naționale. Relația mea cu el și cei care conduc nu e una prea bună, nu am avut nicio ofertă din partea Federației. Ori înseamnă că sunt un selecționer prea slab pentru echipa națională, ori problemele acestea. Așa se spune, că rezultatele vorbesc. Dar nu știu dacă asta e valabil pentru toți, mă refer la cei care conduc acum. Vom vedea. Deocamdată, nu asta e problema.

ADVERTISING

În campionatul românesc, nu mai revin, nu am nicio motivație. Ce aș putea să realizez aici. Nu văd perspective. M-au căutat echipe multe de afară, echipe de mijlocul clasamentului sau care luptau la retrogradare. Au fost și echipe bune care m-au căutat, dar nu m-am înțeles cu ele, fiindcă eu am un principiu: nu merg pe 3 luni, pe 6 luni, pe un an. Vreau să merg undeva unde să am un contract pe 3 ani, pe termen lung”, a declarat pe larg Victor Pițurcă pentru televiziunea Antena 3.

Pițurcă a calificat naționala mare la Euro 2000, Euro 2008 și Euro 2016, plus echipa de tineret la Europenele din 1998. El are trei mandate bifate pentru selecționata țării noastre, iar ultima dată a antrenat pe CSU Craiova, până în ianuarie 2020.

ADVERTISING

Fostul mare atacant stelist a plecat de la naționala României ultima dată în 2014, când eram pe locul 21 în clasamentul FIFA.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!