Victor Pițurcă, audiat la DIICOT Craiova

Victor Pițurcă, audiat la DIICOT Craiova

Victor Pițurcă a fost audiat luni la DIICOT Craiova alături de fiica sa Claudia și de ginerele său Mihai Năboiu.

Dosarul are legătură cu cumpărarea terenului pe care se află fostul stadion Extensiv din Craiova, procurorii suspectând mai multe tranzacții fictive, conform ProSport.

Procurorii mai suspectează că arena a fost scoasă la vânzare la o licitație care a participat și o firmă controlată de familia Pițurcă la un preț mult sub prețul pieței și că statul ar fi fost păgubit.

Astfel, terenurile aflate în vecinătatea stadionului ar fi fost subevaluate.

ADVERTISING

Victor Pițurcă susține că nu are nicio legătură cu acest dosar și că este nevinovat.

"Despre citaţia care a avut loc acum un an şi jumătate sau doi ani de zile. Am fost audiat ca martor, mi-am spus punctul de vedere pentru că nu am nimic în comun cu această implicaţie.. Implicarea a fost la fel cum mi s-a întâmplat la Bucureşti că banii mei au venit aici pentru caietul de sarcini.

(N.r. Fiica dumneavoastră are vreo implicare?) Ea nu are nicio implicare… într-adevăr ea e pe firmă şi administrator, dar totul face soţul ei. Niciuna (n.r. dacă e vreo implicare penală). Pur şi simplu mi s-au pus întrebări dacă îi cunosc pe cei care au licitat. Nu îi cunosc, habar n-am cine sunt, nici nu cunosc care a fost preţul licitaţiei. Nu mi s-a comunicat, chiar am întrebat pe avocatul lui Mihăilescu cu cât s-a vândut, chiar nu ştiam. Şi el mi-a spus acelaşi lucru, că s-a vândut cu banii mai puţini decât a trebuit să fie vândut", a spus Pițurcă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Evaluarea terenului și a unei hale a fost făcută în 2016 la 5.5 milioane de euro, dar achiziția s-a făcut la 2.6 milioane de euro, adică la 48.8% din preț. Momentan nu este clar care este implicarea familiei Pițurcă în tranzacție.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!