Vestea primită de Simona Halep la startul audierilor de la TAS

Vestea primită de Simona Halep la startul audierilor de la TAS

Simona Halep (32 de ani) a primit o veste importantă înaintea startului audierilor de la TAS în cazul de dopaj.

După ce Simona Halep și-a ales apărarea, ITIA a primit acceptul de a-l folosi ca parte a acuzării pe Ulrich Haas, unul dintre cei mai importanți arbitri TAS, cu o vastă experiență, scrie iamsport.ro, care descrie avizul favorabil primit de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis drept o veste proastă primită de sportiva noastră.

Potrivit sursei citate, Ulrich Haas - care a fost membru al echipei Proiectului Codului care a revizuit Codul mondial antidoping din 2009 și 2015 - a acționat în peste 400 de cazuri în calitate de arbitru TAS și este descris ca fiind "un tip foarte intransigent cu sportivii, mai ales cei depistați pozitiv sau prinși în probleme de corupție".

ADVERTISING

Simona Halep l-a ales pe americanul Jeffry Benz ca arbitru din partea apării, ales de avocații sportivei noastre, în timp ce Annabelle Bennett va fi președintele completului de judecată la tribunalul elvețian.

În perioada 7-9 februarie 2024 TAS va judeca apelul depus de Simona Halep la suspendarea de 4 ani primită din partea ITIA și Sports Resolutions.

Halep a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, unde a jucat ultimul meci oficial (29 august, pierdut împotriva Dariei Snigur în primul tur), și după ce i-au depistate nereguli în pașaportul biologic.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!