Veste bună pentru Simona Halep în procesul de dopaj

Veste bună pentru Simona Halep în procesul de dopaj

Simona Halep a primit un răspuns pozitiv la cererea pentru o audiere în regim de urgență la Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) să ancheteze cazul de dopaj în care este implicată.

Audierea Simonei ar putea avea loc chiar în această lună, astfel încât să nu fie depășită perioada de trei luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions..

ProSport scrie că "avocații Simonei vor ca, în cadrul şedinţei de audiere urgentă, să demonstreze că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, prelevat la controlul doping din 29 august 2002 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată".

ADVERTISING

Totodată, sursa citată mai notează că Halep speră că "printr-o particularitate excepțională a cazului să nu i se poată imputa vinovăţia sau neglijenţa, iar sancțiunea să fie cel mult o mustrare".

Simona Halep este în prezent suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la un test antidoping efectuat la US Open 2022.

Fostul lider WTA riscă între doi și patru ani de suspendare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!