Verdictul specialistului după arbitrajul din CFR Cluj - FCSB: Ce a sesizat greșit

Verdictul specialistului după arbitrajul din CFR Cluj - FCSB: Ce a sesizat greșit

Meciul CFR Cluj – FCSB 1-1 a generat mai multe reacții la adresa arbirajului, mai ales din partea echipei din Gruia.

Marius Avram, fost arbitru în Superligă, a pus „lupa” pe toate fazele litigioase și a tras concluzia, dacă plângeri campioanei României au fost fondate sau nefondate.

Analizând pe rând, toate momentele în care deciziile lui Radu Petrescu au fost criticate, Avram a ajuns la concluzia că o singură fază a fost judecată greșit și nici arbitri din camera VAR nu au intervenit pentru a corecta.

ADVERTISING

În minutul 65, Claudiu Petrila trebuia eliminat pentru că l-a înjurat pe Ovidiu Popescu, după un contract între cei doi.

”E un galben evident. Vă rog, citiți pe buzele jucătorului faultat. Atunci când este jos, ce îi transmite? Nu pot să reproduc, pot să garantez că este vorba despre o înjurătură. Din punct de vedere pur teoretic, cei din cabina VAR trebuie să intervină într-o fază care poate fi sancționată cu un cartonaș roșu, când au evidența că arbitrului i-a scăpat. Citind pe buzele jucătorului această înjurătură, cei din camera VAR trebuiau să-l cheme pe central și să vadă pe ecran ce a spus jucătorul și apoi să-l sancționeze cu cartonaș roșu pentru injurii la adresa unui adversar. N-am întâlnit sancțiunea asta la niciun meci de când s-a introdus sistemul VAR. Trebuie să fie ceva evident, încât să fie necesară intervenția din cabina VAR”, a spus Marius Avram, conform DigiSport.

ADVERTISING

CFR Cluj - FCSB s-a terminat 1-1 după ce Daniel Birligea și Florinel Coman au marcat.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!