Verdictul lui Ion Crăciunescu în legătură cu fazele litigioase din cadrul partidei FCSB - Mioveni

Verdictul lui Ion Crăciunescu în legătură cu fazele litigioase din cadrul partidei FCSB - Mioveni

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a analizat fazele partidei FCSB – CS Mioveni 3-0, din runda curentă de Liga 1, faze care au condus la un mare scandal, echipa argeșeană amenințând chiar cu retragerea din campionat.

Centralul Bîrsan l-a eliminat poate prea ușor pe Buziuc de la oaspeți, a acordat un penalti la limită la 1-0 pentru FCSB, iar golul de 2-0 vine dintr-o poziție suspectă de offside.

”Intrarea lui Buziuc, după părerea mea, nu mi se pare că este de galben. Joacă mingea, o atinge, adversarul se împiedică de el. Nu este o imprudență după părerea mea acest atac. Al doilea este fault de galben indiscutabil. Nu ai cum să îl ocolești pe acesta de galben”, își începe Crăciunescu analiza la DigiSport, după joc, el spunând că primul cartonaș galben al lui Buziuc nu trebuia acordat.

ADVERTISING

CS Mioveni amenință cu retragerea din Liga 1, după problemele de arbitraj din partida cu FCSB

Mai departe, el a ținut să vorbească despre penaltiul obținut de Keșeru după contactul cu Scărlătache: ”Acesta nu este penalti niciodată, decât dacă vrea arbitrul, știți cum se zice. Așa ceva poate fi penalti, doar dacă jucătorul, după ce joacă mingea, saltă piciorul și îl împiedică pe adversar. Atunci e penalti, dar aici nu văd așa ceva. Dacă ești la nivelul mingii cu piciorul și apoi ridici și îl împiedici pe adversar, de acord, atunci e penalti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest lucru e încă un element în plus care nu îl poate determina pe un arbitru să dea penalti. Joacă mingea cu spatele la adversar. Nu saltă piciorul sus. Poți fi cu spatele fără probleme și să ridici piciorul și te duci pe genunchiul sau coapsa lui și îl împiedici. El nu a făcut nimic să îl împiedice pe adversar. Nu poți să dai penalti niciodată. E imposibil”.

REZUMAT | FCSB - Mioveni 3-0. Tănase a revenit cu gol, show în mocirlă la Buzău

În fine, legat de posibilul offside la faza golului 2 marcat de Dumiter, Crăciunescu a ținut să precizeze că aceasta e mai degrabă o fază grea, care ar trebui judecată cu ajutorul VAR-ului: ”Mi se pare că Keșeru are corpul mai apropiat de linia porții adverse. Astea sunt faze foarte grele. Sunt faze de VAR”.

ADVERTISING

FCSB a câștigat cu 3-0 jocul de la Buzău și acum are 5 victorii consecutive, urcând pe locul 2, la 6 puncte în spatele liderei CFR Cluj.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!