Verdict radical pentru Horațiu Moldovan în ce privește titularizarea la EURO 2024: ”După 4-5 luni va fi greu!”

Verdict radical pentru Horațiu Moldovan în ce privește titularizarea la EURO 2024: ”După 4-5 luni va fi greu!”

Horațiu Moldovan a plecat de la Rapid la Atletico de Madrid, acolo unde este și va fi rezerva marelui portar sloven Jan Oblak.

Leo Toader, antrenor de portari la echipa națională, a vorbit deschis despre șansele lui Moldovan pentru a fi titularizat la EURO, turneu final care va începe în Germania din 14 iunie. Om de bază în staff-ul lui Edi Iordănescu, la echipa națională a României, Toader a fost întrebat direct ce șanse are să fie convocat Moldovan la activitatea lotului mare: „Deocamdată e un semn de întrebare. Nu există nicio hotărâre decisivă. Să avem răbdare că poate va juca, poate i se va oferi șansa. Nu pot să iau hotărâri acum. Dar, o spun clar: cum a avut și Niță problemele de la Sparta și nu a jucat opt luni, e greu! Dacă ai șanse în primele luni, când nu-ți pierzi din ritm încă, după 4-5 luni va fi foarte greu să fii la forma pe care ai avut-o.

ADVERTISING

Sper ca el să prindă niște meciuri, am ținut legătura în permanență cu el. M-am interesat de modul cum se lucrează acolo. Nu am ajuns încă să-l văd la antrenamente, are abia o lună și ceva. Am să-mi fac timp să ajung și la el după acțiunea asta din martie, prin aprilie să mă duc să îl văd la antrenamente. Mă voi duce în mod oficial, așa am fost peste tot. Am fost la Nantes când era Tătărușanu, am fost la Ranieri în birou, am stat de vorbă. Am fost la Notthingham Forest, te duci ca oficial, oamenii te primesc, te lasă la antrenament. Pe mine mă interesează ce se întâmplă înainte de meci, pentru că nu prea am timp la echipa națională să-i perfecționez”, puncta în primă fază Leo Toader la emisiunea Suflet de Rapidist, de pe Fanatik.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Moldovan a fost cumpărat de Atletico pentru suma de 800.000 de euro de la Rapid, după ce fostul portar de rezervă Grbici a plecat în Premier League la Sheffield.

”După fiecare acțiune eu le dau rapoartele, am raportul fizic. Și portarii au GPS și avem toate datele, pe care le dăm apoi la cluburi. Ca să vadă ce-au făcut la națională, în ce formă vin, și din punct de vedere fizic. Sunt niște lucruri pe care, la rândul lor, și ei ni le trimit. Practic e un schimb de informații. Cu cât știm mai mult despre jucători, cu atât e mai bine”, a mai spus Leo Toader.

ADVERTISING

România are ca soluții de portari la EURO pe următorii: Moldovan, Aioani, Radu, Niță sau Târnovanu. Rămâne de văzut ce decizie va lua în luna mai antrenorul Iordănescu.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!