Universitatea Craiova trece la penaltiuri de Universitatea Cluj în barajul de Conference League

Universitatea Craiova trece la penaltiuri de Universitatea Cluj în barajul de Conference League

Universitatea Craiova a câștigat dramatic barajul pentru cupele europene și s-a calificat în Conference League după un meci incredibil cu colegii studenți de la Universitatea Cluj.

După 1-1 la finele celor 120 de minute, Craiova a învins cu scorul de 5-4 la penaltiuri, deși oltenii erau cu spatele la zid cu doar câteva minute înainte de triumf.

Partida de la Craiova a fost una dramatică, după prime 45 de minute în care ambele formații s-au jucat cu marile ocazii de gol. Vali Gheorghe putea închide partida în partea secundă când a scăpat singur cu portarul Popescu, însă a ales să dea o scăriță fantezistă, iar mingea s-a dus peste poartă.

ADVERTISING

Jocul s-a dus în prelungiri, iar finalul a fost unul interzis cardiacilor, după ce Craiova primea un penalti în minutul 119, la capătul unui henț făcut de același Vali Gheorghe. A marcat Houri, totul părea terminat, iar Craiova în Europa. Însă în prelungirile prelungilor, U Cluj a primit un penalti contestat, după minute intense de privire a imaginilor la VAR. A fost un fault făcut de Markovici la Mitrea, care i-a dat categoric peste picioare. A egalat Dan Nistor pentru oaspeți, fostul jucător al oltenilor, iar totul avea să se decidă la loviturile de departajare.

GOOL "U" Cluj ÎN MINUTUL 130!!! Avem penalty-uri pentru locul de Europa

Mai trebuie amintit și faptul că la 1-0, în minutul 121, Craiova a dat și golul de 2-0, prin Koljici, dar golul avea să fie anulat după o consultare tot la VAR, pentru offside.

ADVERTISING

La penaltiuri, Dan Nistor a avut penaltiul decisiv în picior la 4-4, dar a ratat, așa cum nu s-a întâmplat în timpul regulamentar. Înaintea sa, marcaseră Bic, Mitrea, Chipciu și Thallison. Zajkov a făcut 5-4, iar Florin Ilie a fost carotat de același salvator Popescu, care a dus Oltenia Terra Nova în Europa din nou.

Blestemul penaltiurilor i-a lovit pe Sabău și pe U Cluj, după finala Cupei de anul trecut, pierdută cu Sepsi OSK. Șepcile Roșii s-ar fi întors în Europa pentru prima dată după 1973.

Echipa din Bănie li se alătură lui FCSB, CFR Cluj și Corvinul și va intra în turul doi preliminar din Conference League, la fel ca formația din Gruia.

ADVERTISING

Echipele de start:

Universitatea Craiova (4-3-3): L. Popescu - Soiri, Zajkov, Raul Silva, Bancu - A. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Danciu, A. Ivan, Mitriță. Antrenor: Costel Gâlcă.

U Cluj (4-3-1-2): Gertmonas - Oancea, Thalisson, Masoero, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic - Nistor - Anselmo, Roger. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Arbitru: Marcel Bîrsan.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!