Un fotbalist iranian riscă să fie executat în public înainte de Crăciun, alături de alte zeci de persoane

Un fotbalist iranian riscă să fie executat în public înainte de Crăciun, alături de alte zeci de persoane

Familiile iraniene îngrozite cred că, în timp ce lumea occidentală este preocupată de sărbătorile de Crăciun, este iminent un val de execuții în țară, ca urmare a recentelor proteste care au cuprins Iranul în urma morții, în septembrie, a lui Mahsa Amini, o tânără reținută de faimoasa poliție a moralității pentru că a fost acuzată că a purtat în mod necorespunzător hijab-ul.

Postul de televiziune american CNN a verificat documente, înregistrări video, mărturii ale martorilor și declarații din interiorul țării care sugerează că cel puțin 43 de persoane, inclusiv fotbalistul Nasr-Azadani, ar putea fi executate în curând.

#Qatar2022 | El mundo aboga por Amir Nasr-Azadani, el futbolista condenado a la pena de muerte

Nasr-Azadani este acuzat de implicare în uciderea a trei ofițeri de securitate, inclusiv a doi membri voluntari ai miliției Basij, în timpul protestelor din Isfahan din 16 noiembrie, după cum a raportat săptămâna trecută agenţia de presă iraniană IRNA, citată de CNN.

ADVERTISING

Potrivit presei de stat, Nasr-Azadani a fost acuzat de Baghi - sau de revoltă împotriva autorităților. Conform codului penal iranian, această infracţiune este pasibilă de pedeapsa cu moartea.

Un martor care a asistat la arestarea lui Nasr-Azadani a declarat că, inițial, spera că fotbalistul va fi eliberat. „Din ziua în care a fost arestat, autoritățile ne-au spus că va fi eliberat până la sfârșitul săptămânii”, a declarat martorul pentru CNN.

Amir Reza Nasr Azadani este un tânăr fotbalist de 26 de ani ce evoluează ca fundaș, însă ultima dată când a apărut pe un teren de fotbal este în 2017 când juca pentru echipa de primă ligă Tractor.

ADVERTISING

CNN a aflat că, în total, cel puțin 43 de deținuți riscă să fie executați într-un timp foarte scurt, cel mult până la finele acestui an.

Trebuie spus că jucătorul de fotbal a cerut cu disperare ajutorul FIFA pentru a scăpa de acuzațiile pe care le neagă cu fermitate. Până în acest moment, niciun organism internațional sportiv nu a reușit să intervină asupra deciziilor luate de islamici.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!