Un fotbalist al lui Bordeaux este în comă indusă după o accidentare gravă în Ligue 2

Un fotbalist al lui Bordeaux este în comă indusă după o accidentare gravă în Ligue 2

Un jucător de fotbal legitimat la Girondins Bordeaux a fost plasat în comă indusă la spital după un traumatism cranio-cerebral petrecut la partida disputată contra celor de la Guingamp în Ligue 2.

Alberth Elis, atacantul lui Girondins de Bordeaux, a suferit o gravă accidentare după un duel la cap în timpul partidei cu Guingamp din runda curentă a ligii secunde franceze. Hondurianul a fost scos de pe teren cu targa, i s-a acordat de urgență primul ajutor timp de peste 8 minute pe teren și a fost dus apoi la primul spital. După ce a fost operat în noaptea de sâmbătă spre duminica, el a fost plasat de medicii de pe terapie intensivă în comă indusă.

Incidentul a avut loc la doar 40 de secunde după începerea partidei, după un duel la cap ce părea unul inofensiv la o primă vedere superficială, asta după ce, anterior reluase cu capul în bara transversală un balon periculos. În urma primelor analize amănunțite, s-a relevat o fractură a osului zigomatic de tip Le Fort, combinată cu un traumatism cranio-cerebral sever.

Bordeaux, echipa unde este legitimat și românul Alexi Pitu (lăsat în afara lotului sâmbătă), a câștigat jocul cu trupa în roșu și negru, scor 1-0, dedicându-i victoria lui Elis. Starea acestuia este în acest moment una stabilă, dar va rămâne sub observație în ATI.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!