Un fost lider ATP o atacă dur pe Iga Swiatek, starul tenisului feminin: "Îți spun eu ce meriți!"

Un fost lider ATP o atacă dur pe Iga Swiatek, starul tenisului feminin: "Îți spun eu ce meriți!"

Liderul mondial WTA Iga Swiatek, Polonia, s-a calificat cu mare greutate în semifinalele Mastersului de la Cincinnati, SUA, după ce a trecut acolo de rusoaica Mira Andreeva, 17 ani, după un meci fabulos de circa 3 ore.

Swiatek a învins-o pe tânăra Mira, campioană recent la WTA Iași, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, la capătul unui meci care a durat două ore și 40 de minute de joc.

Poloneza, recent bronz olimpic la Paris, a fost apoi dur taxată de un fost lider mondial din tenisul masculin după ce s-a plâns de programul extrem de încărcat al competițiilor din circuit.

ADVERTISING

"Evident, nu este decizia noastră, dar cu siguranță cred că avem prea multe turnee în sezon - nu se va termina bine și face tenisul mai puțin distractiv pentru noi. Merităm să ne odihnim un pic mai mult", a transmis Iga Swiatek, la Sky Sports.

Fostul lider ATP Yevgeny Kafelnikov a avut o reacție dură la adresa polonezei. Yevgeny Kafelnikov, dublu campion de Grand Slam, a scris, pe contul său de X, fostul Twitter, că de fapt Iga doar se plânge foarte mult mereu și că ar trebui să câștige mult mai puțini bani decât o face acum: "Te împinge cineva să joci??? Tot ce faci este să te plângi!! Îți spun eu ce meriți! Meriți să fii plătită mult mai puțin decât acum!! Ce zici de asta??", a transmis Yevgeny Kafelnikov.

Swiatek se va duela în semifinalele de la Cincinnati cu marea sa rivală, Aryna Sabalenka, din Belarus. La meciul cu Andreeva, Iga a bifat a 30-a sa victorie pe un tablou de concurs de tip Masters WTA 1000.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!