Un fost jucător legendar al Scoției, critici la adresa lui Ianis Hagi: "La vârsta lui, trebuie mereu să fii un jucător decisiv"

Un fost jucător legendar al Scoției, critici la adresa lui Ianis Hagi: "La vârsta lui, trebuie mereu să fii un jucător decisiv"

Ianis Hagi a fost criticat de un fost mare jucător scoțian de fotbal, fost și selecționer al grupării care tocmai a fost eliminată din grupele EURO 2020, după ce a făcut doar un punct, acela cu Anglia, după un 0-0 pe Wembley.

Mijlocașul român de 22 de ani a fost analizat de către marele Gordon Strachan, care a spus că nu este încă impresionat de fotbalistul crescut de Viitorul, spunând însă totuși și ce a remarcat la jucătorul lui Rangers.

"La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr, trebuie să o recunoaștem. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie să ai un impact asupra jocului, să fii mereu decisiv. Ne uităm la alți jucători de top, la ce vârstă au început să-și lase amprenta asupra jocului. Mult mai devreme. Există riscul să ratezi oportunități dacă nu devii o forță, într-un fel sau altul. Și trebuie să devii o forță în campionatul intern. Nu știu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers, iar asta spune ceva, zic eu. Pentru a fi considerat jucător de top, trebuie să domini meciurile, să marchezi, să creezi goluri", puncta în primă fază Strachan, potrivit presei scoțiene, prin cotidianul Scottish Sun.

ADVERTISING

El s-a referit și la eterna comparație dintre Ianis și tatăl său, marele Gică Hagi:

"E un mare dezavantaj! Există oameni ca Frank Lampard, care a devenit un jucător mai bun sau mai influent decât tatăl său, dar tatăl lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff. Poate fi o experiență foarte grea pentru un asemenea jucător. Pe teren sau în afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu. Nu-i poți cere să fie ca tatăl său", mai adăuga marele scoțian, fost antrenor recent și la Celtic, marea rivală a lui Rangers.

Ianis Hagi 2021 - Magic Goals/Skills/Assists | Welcome to Sevilla?!

Rămâne de văzut cât va mai rămâne Ianis în Scoția, având în vedere că s-a tot vorbit de un interes al celor de la Sevilla, Lazio sau PSV în această vară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei de luni, iar România va avea trei sportive la start

Presa din Scoția, despre situația incertă în care se află Ianis Hagi

Cât de mult crește nivelul de stres într-un mediu de muncă toxic

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!