Un arbitru de top din România îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu

Un arbitru de top din România îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu

Unul dintre arbitrii foarte cunoscuți din România a vorbit și el despre celebrul caz în care a fost implicat românul Sebastian Colțescu, acuzat de rasism după jocul dintre PSG și Istanbul BB din grupele UEFA Champions League.

Marius Avram, arbitrul care s-a retras de curând din arbitraj la 41 de ani, i-a luat apărarea lui Colțescu după cazul de la Paris în care i s-a adresat lui Pierre Webo, secundul lui Istanbul, cu apelativul “ăla negru“.

"LISTEN TO ME!" Demba Ba furious in Paris after an incident during the game.

El a fost întrebat într-un interviu care este opinia sa despre acest scandal: “Cu două săptămâni înainte, am fost chiar eu cu aceeași brigadă la Manchester United – Bașakșehir. Al patrulea oficial, adică exact postura lui Colțescu la Paris. Rolul arbitrului de rezervă e și să mai absoarbă o parte din tensiunile venite dinspre bănci pentru a-i oferi “centralului” posibilitatea să arbitreze fără să se mai gândească și la stressul de pe margine. Am urmărit evenimentele de la PSG – Bașakșehir, am ascultat și cred că nu a fost perfect ce s-a petrecut acolo, dar s-a ajuns la o exagerare enormă ca discuția aceea să se transforme într-un scandal planetar. A fost un dialog intern al brigăzii, Colțescu nu i s-a adresat persoanei respective, nu a avut o tentă agresivă sau jignitoare, ci era vorba doar despre o formulă de identificare.

ADVERTISING

Președintele FRF, despre cazul lui Sebastian Colțescu: Ce anchetă a demarat UEFA la solicitarea Federației Române de Fotbal

E drept, neinspirată în acel context, poate ar fi trebuit să apeleze doar la un gest sau să folosească expresii de genul “al treilea din stânga sau al doilea din dreapta”. Totuși, în presiunea acelor clipe, când trebuie să iei decizii rapide, există riscul să scapi o formulare mai lejeră, precum cea a lui Colțescu. Dar nu e rasism!”, crede Avram despre toate cele întâmplate, într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sebastian Colțescu, de altfel, va părăsi oricum de pe 1 ianuarie lista arbitrilor FIFA, așa că partida de la Paris era oricum ultimul său joc internațional.

Rămâne de văzut ce decizie va lua UEFA după ce inspectorul de caz va prezenta raportul Comisiei de Etică și Disciplină de la forul de la Nyon.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Demba Ba dezvăluie că a fost sunat de Sebastian Colțescu

Planul lui Sebastian Colțescu în cazul de rasism: Ar putea câștiga o sumă uriașă

Ladislau Boloni sare în apărarea lui Sebastian Colțescu și explică de ce nu este un act de rasism

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!