Un arbitru de la TAS detaliază ce urmează pentru Simona Halep: "Să devină definitivă"

Un arbitru de la TAS detaliază ce urmează pentru Simona Halep: "Să devină definitivă"

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a prezentat pașii pe care îi are de făcut Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj.

Jura anunță că Simona mai are de așteptat până să se poată adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

"Există o autoritate de testare ITA (n.r. International Testing Agency) şi această autoritate efectuează testarea antidoping la solicitarea Federaţiilor, pe plan internaţional. Cei de la Federaţia Internaţională de Tenis colaboreaza cu o asociaţie care se numeste Sport Resolutions care e localizată în Marea Britanie. Primul pas ar putea să fie la Sport Resolutions şi abia după aceea să fie la TAS", a spus Cristian Jura pentru Antena Sport.

ADVERTISING

"Să devină întâi decizia asta provizorie… să devină definitivă şi abia după aceea să meargă la TAS", a completat acesta.

De altfel, previziunile sunt de minim 6 luni pentru proces, perioadă în care Simona nu va avea permisiunea de a juca vreun meci de tenis.

Între 2 și 4 ani de suspendare este pedeapsa pe care o riscă Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la un control anti-doping efectuat la US Open 2022.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!