UEFA anchetează FC Barcelona în cazul "Negreira": Catalanii riscă excluderea din cupele europene

UEFA anchetează FC Barcelona în cazul "Negreira": Catalanii riscă excluderea din cupele europene

UEFA a decis să înceapă o anchetă disciplinară în care este implicată FC Barcelona. Catalanii sunt acuzați că au plătit peste 7 milioane de euro între 2001 și 2018 companiei Dasnil 95, deținută de fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrior spanioli, Jose Maria Enriquez Negreira.

Oficial, suma a fost plătită pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj, însă există suspiciuni că gruparea catalană ar fi beneficiat și de alte favoruri din partea arbitrilor.

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, UEFA a început astfel o anchetă pentru a vedea în ce măsură este FC Barcelona vinovată. "În conformitate cu Articolul 31.4., Inspectorii de Etică și Disciplină ai UEFA urmează să deschidă o investigație în care să verifice o posibilă încălcare a regulamentelor", a fost mesajul UEFA.

ADVERTISING

FC Barcelona riscă inclusiv excluderea din cupele europene în sezonul următor dacă va fi găsită vinovată.

De asemenea, FC Barcelona și mai mulți oficiali ai săi, dar și Jose Negreira, au fost puși sub acuzare de justiția spaniolă pentru corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri comerciale.

FC Barcelona a recunoscut plățile către Negreira, dar a susținut că au fost virate pentru rapoarte tehnice referitoare la jucătorii din eșaloanele inferioare din Spania pentru secretariatul tehnic al clubului".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇