UEFA a dat un răspuns oficial în speța partidei Astra - Craiova din Liga 1

UEFA a dat un răspuns oficial în speța partidei Astra - Craiova din Liga 1

UEFA, forul oficial european al fotbalului, a dat un răspuns clar solicitării celor de la LPF prin care se cerea lămurirea situației speciale care planează deasupra partidei Astra – Craiova, meci care nu s-a putut disputa vineri seara în Liga 1 din cauza apariției a noi cazuri de coronavirus la Giurgiu.

LPF a trimis această solicitare la forul de la Nyon, având în vedere că până pe 3 august, luni la ora 23.59 trebuie anunțată campioana și lista completă a echipelor participante în cupele europene.

ADVERTISING

LPF a trimis o solicitare urgentă către UEFA în ce privește soarta jocului Astra - Craiova - presă

Claudiu Popa, avocatul clubului Astra Giurgiu, este cel care a dezvăluit faptul că UEFA a dat un răspuns și anume că meciul Astra - Craiova se poate disputa și după 3 august, însă numai dacă reprezentantele țării din Champions și Europa League se știu până atunci cu exactitate. Acest lucru s-ar întâmpla așadar numai dacă meciul de luni pentru titlu dintre Craiova și CFR nu se termină la egalitate. În cazul în care oricare dintre echipe câștigă, aceea va fi declarată campioană în Liga 1, indiferent de rezultatul unui ipotetic Astra - Craiova.

ADVERTISING

”Cei de la UEFA au spus foarte clar că nu îi deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca și în afara termenului impus de ei, 3 august, atât timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Rezultatul dintre FCSB și CFR (n.r.: scor 0-2) putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri. Ne-am declarat disponibilitatea de a supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren”, a fost declarația lui Popa, avocatul Astrei, pentru cei de la Sport.ro.

ADVERTISING

CFR Cluj este acum la două puncte avans de Craiova după victoria de vineri cu FCSB, însă luni se va juca derbiul decisiv pentru titlu în Bănie, meci LIVE pe SpotMedia.ro de la ora 20.30.

D.A.

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇