Turcii cer suspendare pe viață pentru Sebastian Colțescu și Octavian Șovre

Turcii cer suspendare pe viață pentru Sebastian Colțescu și Octavian Șovre

Acuzația de rasism adusă lui Sebastian Colțescu a fost respinsă de UEFA, dar turcii nu se lasă.

Președintele formației Istanbul Basaksehir, Goksel Gumusdag, a anunțat că turcii au făcut demersuri oficiale pentru ca Sebastian Colțescu și tușierul Octavian Șovre să fie suspendați pe viață.

"Poziția pe care PSG și Basaksehir au avut-o împotriva rasismului a intrat în istorie ca o zi specială. A avut un ecou incredibil în lume. Am primit o scrisoare de la președintele UEFA, Ceferin. Inspectorul și-a finalizat ancheta și i-a trimis pe arbitri către Consiliul Disciplinar UEFA.

ADVERTISING

Acum vom aștepta să rezultatul. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum UEFA va rezista în lupta contra rasismului. Noi am depus cerere ca cei doi arbitri (n.r. Sebastian Colțescu și Octavian Șovre) să fie suspendați pe viață", a declarat Goksel Gumusdag, citat de Sport.ro.

Acest caz are legătură cu meciul dintre PSG și Istanbul BB, din luna decembrie.

Partida a fost oprită în minutul 14, după ce Colțescu l-a numit pe Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor, "ăla negru".

UEFA a stabilit că nu este o remarcă rasistă, dar Coltescu a fost încadrat la alt articol și urmează să fie anchetat de forul continental.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇