Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, dezvăluie modul în care i-a schimbat total jocul tenismenei noastre

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, dezvăluie modul în care i-a schimbat total jocul tenismenei noastre

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, cel alături de care sportiva noastră a explodat și a făcut sfert de finală la Indian Wells, plus semifinală la Miami, urcând de curând peste 30 de poziții în clasamentul WTA, a făcut câteva dezvăluiri despre tenismena din Târgoviște.

Fostul câștigător de Australian Open în 2001, antrenorul suedez a schimbat-o mult în bine pe Sorana, 41 WTA acum la 33 de ani. Într-o intervenție pentru televizunea DigiSport, Johansson a caracterizat-o pe Cirstea și a vorbit despre ce a făcut ca să îi schimbe jocul, aducandu-i acestuia un dinamism în plus.

ADVERTISING

"Uneori parcă vorbim de două persoane diferite. În afara terenului, e foarte calmă, relaxată, nu are probleme, știe că totul se rezolvă. E o fată adorabilă, foarte generoasă, una dintre cele mai bune persoane pe care le-am, întâlnit. Pe teren, ea poate deveni foarte emotivă, își creează probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună la un film și văd două filme diferite", puncta în prima fază Johansson la DigiSport.

În cariera sa, Johansson a mai pregătit-o și pe Maria Sakkari, dar și doi jucători din circuitul masculin, Filip Krajnovici și David Goffin: "Diferențele între a antrena în ATP și în WTA e mare. În ATP, vorbești mai mult despre strategie, planuri, tactică, în general, vorbești despre tenis. În circuitul feminin, aproape totul are legătură cu emoțiile, cu stresul și uneori cu panica.

Sorana Cirstea vs. Aryna Sabalenka | 2023 Miami Quarterfinal | WTA Match Highlights

Dar partea bună e că am activat în ambele circuite, am antrenat și în ATP, și în WTA, așa că sper că știu cum să le vorbesc ca să îi ajut, cum să îi ghidez. Dar, așa cum am spus, este complet diferit", a mai punctat Johansson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

506.293 de euro a câștigat Sorana după cele două turnee excelent făcute în Statele Unite.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!