The Guardian cere măsuri după declarațiile lui Țiriac la adresa Serenei Williams

The Guardian cere măsuri după declarațiile lui Țiriac la adresa Serenei Williams

Ziarul The Guardian a publicat un comentariu în care cere măsuri din partea șefilor tenisului mondial după declarațiile făcute de Ion Țiriac la adresa Serenei Williams.

După ce Țiriac a spus că Serena Williams „s-ar fi retras dacă ar fi avut decență”, cei de la The Guardian scriu că acesta este doar ultimul episod de acest gen în care este implicat omul de afaceri.

"Nimic din tot ce a spus nu este un șoc. Țiriac a avut comentarii similare despre Williams de mai multe ori. Acest lucru arată prin ce a trecut Serena de-a lungul carierei sale. Chiar și când nu există niciun motiv pentru care numele sau să se afle pe buzele cuiva, la un moment dat va trebui să se ocupe de comentariile rasiste și / sau sexiste ale persoanelor aflate în poziții de putere", a scris The Guardian.

ADVERTISING

Publicația britanică amintește apoi faptul că, în urmă cu doi ani, Țiriac declarase despre Serena Williams că are "36 de ani și 90 de kilograme", motiv pentru care ar trebui să se retragă.

De asemenea, britanicii amintesc și faptul că Ilie Năstase a fost autorul unui atac cu conotație rasistă în 2017, când a spus despre copilul Serenei "să vedem ce culoare are, ciocolată cu lapte?".

Totuși, The Guardian consideră că șefii tenisului mondial ar trebui să intervină după ultimul incident în care este implicat Țiriac.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, au fost aduse în discuție și alte episoade de acest gen ce i-au avut în prim-plan pe Ilie Năstase, Shamil Rapischev (președintele Federației de Tenis din Rusia) și Bernard Guidicelli (președintele Federației de Tenis din Franța).

"Cel mai proeminent sport feminin din lume se confruntă cu oameni în poziții cheie care au demonstrat în mod consecvent episoade de rasism și care au fost misogini. În timp ce unii au primit pedepse, aceste evenimente au fost privite că incidente izolate în mod constant. Nu a existat niciodată o inițiativă din partea organismelor de conducere pentru a face ceva și a avea un cod de conduită", a mai scris The Guardian.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇