Tenismenele din România și-au aflat adversarele din primul tur de la WTA Transylvania Open 2023

Tenismenele din România și-au aflat adversarele din primul tur de la WTA Transylvania Open 2023

România va avea șase reprezentante pe tabloul principal de la WTA Transylvania Open 2023, turneu pe hard indoor care va începe de luni la Cluj-Napoca.

Tragerea la sorți a avut loc sâmbătă, iar Sorana Cîrstea, favorita principală, locul 26 în lume, o va întâlni în runda inaugurală pe Eva Lys din Germania, numărul 119 mondial. O altă româncă, Jaqueline Cristian, locul 100 mondial, o va avea ca adversară pe Celine Naef din Elveția, locul 122 WTA.

Patricia Țig, jucătoare de pe locul 481 va evolua cu o tenismenă venită din calificări, exact ca Miriam Bulgaru. Ana Bogdan (72 WTA), favorită 5, va juca împotriva Viktoriei Tomova (Bulgaria, 95 WTA), iar, în fine, Gabi Ruse, 40 WTA, se va duela cu americanca Alycia Parks, locul 34 WTA și cap de serie numărul 2.

ADVERTISING

Cîrstea a profitat de retragerile de ultimă oră sosite din partea lui Caroline Garcia (10 WTA) și Donna Vekic (21 WTA), pentru a deveni cap de serie 1. Cele două sportive din Franța, respectiv Croația au declarat forfait din cauza unor probleme medicale, au anunțat organizatorii.

Turneul de la Cluj, de format WTA 250, va avea loc între 14 și 22 octombrie.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!