Tecău, o nouă înfrângere la Turneul Campionilor

Tecău, o nouă înfrângere la Turneul Campionilor

Perechea româno-germană Horia Tecău/Kevin Krawietz a fost învinsă de cuplul croato-slovac Ivan Dodig/Filip Polasek, cu 7-6 (2), 7-5, marţi seara, la Torino, în Grupa Verde a Turneului Campionilor (Nitto ATP Finals), eveniment care încheie sezonul în tenisul masculin profesionist.

Tecău şi Krawietz, capi de serie numărul opt, s-au înclinat după o oră şi 42 de minute şi sunt practic eliminaţi din competiţie.

Dodig şi Polasek, favoriţii numărul şase, au luat primul set în tiebreak, după ce s-a mers cu serviciul, iar la 6-5 au ratat o minge de set. În actul secund diferenţa a fost făcută de un break reuşit de Dodig şi Polasek la 5-5.

ADVERTISING

Tecău şi partenerul său au avut trei mingi de break în acest meci, dar le-au ratat pe toate.

Dodig şi Polasek i-au învins pe Tecău şi Krawietz anul acesta şi în turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, în optimi, cu 6-4, 6-7 (2), 10-7.

În primul meci din Grupa Verde la Torino, Tecău şi Krawietz au fost întrecuţi de croaţii Nikola Mektic/Mate Pavic (principalii favoriţi) cu 6-4, 6-4.

Tecău şi Krawietz şi-au asigurat un cec de 61.000 de dolari pentru participare.

Joi, Tecău şi Krawietz vor disputa ultimul lor meci din grupă, contra perechii Marcel Granollers (Spania)/Horacio Zeballos (Argentina).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Granollers şi Zeballos au două victorii, după 6-4, 7-6 (4) cu croaţii Mektic/Pavic.

Tecău participă pentru a şaptea oară la Turneul Campionilor, după ce la ediţiile precedente a făcut-o alături de suedezul Robert Lindstedt (2011, 2012) şi de olandezul Jean-Julien Rojer (2014, 2015, 2017, 2019), câştigând trofeul în 2015, după o finală cu Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇