Tatăl lui Novak Djokovic: Pierde doar atunci când își lasă adversarul să triumfe

Tatăl lui Novak Djokovic: Pierde doar atunci când își lasă adversarul să triumfe

Srdjan Djokovic, tatăl actualului lider mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, spune că fiul său ”este unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile, nu doar din tenis”, scrie EFE.

„Este deja cel mai bun jucător de tenis din lume şi este unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile”, a spus Djokovic Sr. într-un interviu acordat portalului croat Jutarnji.

El a asigurat că unii jurnalişti nu-l compară pe fiul său, poreclit Nole, cu marii jucători de tenis, precum Roger Federer sau Rafael Nadal, ''ci cu Tiger Woods şi Michael Jordan''.

ADVERTISING

"Pentru că este în acea categorie, unul dintre cei mai buni sportivi din toate timpurile, nu numai în tenisul din toate timpurile", a spus Srdjan Djokovic.

În tenis, Nole este deja cel mai bun din toate timpurile, a spus tatăl său, amintind de recordul actual cu 313 săptămâni în fruntea clasamentului ATP.

Sârbul are 18 titluri de Mare Şlem - cu două mai puţine decât Federer şi Nadal - dar tatăl său este convins că anul acesta îi va ajunge din urmă pe cei doi mari rivali ai săi.

''Îi lipseşte doar aurul olimpic (…) El poate pierde, dar nu pentru că adversarul a fost mai bun, ci el l-a lăsat pe adversar să triumfe'', a opinat Djokovic Sr., care a adăugat că Novak va mai juca tenis între 1 şi 3 ani.

ADVERTISING

În relaţia sa cu adversarii, Nole ''a arătat că mai presus de toate este un om bun'', a continuat tatăl acestuia. ''Cine, în afară de Novak, îşi îmbrăţişează adversarul atunci când pierde şi spune: felicitări, ai fost mai bun decât mine? Alţii nu o fac sau o fac uneori, el o face însă întotdeauna'', a subliniat Srdjan Djokovic.

''Şi totuşi nu a primit niciodată premiul ATP pentru fair play. De câte ori l-a primit Federer? Cel puţin de cincisprezece ori. Este oribil!'', a afirmat Djokovic Sr.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇