Surpriză în finala de drift de la Arena Națională! Un puști de 16 ani, lider în calificări

Surpriză în finala de drift de la Arena Națională! Un puști de 16 ani, lider în calificări

Marea finală din Campionatul Național de Drift are loc în acest weekend la Arena Națională din Capitală și peste 70 de piloți din România, Bulgaria și Ucraina sunt prezenți la start.

În calificările care au avut loc astăzi marea surpriză a venit de la puștiul de numai 16 ani, Gabi Imre jr, care a obținut cel mai bun punctaj, în timp ce tatăl acestuia, Gabi Imre senior, a fost al treilea.

E pentru prima oară în istoria acestui sport în țara noastră când un tată și un fiu sunt împreună în podiumul din calificări.

ADVERTISING

Puștiul de 16 ani, care se află în prezent pe 3 în clasamentul general, a primit 91,33 de puncte, iar al doilea clasat a fost bulgarul Pavlin Penev, cu 90,33 de puncte. Seniorul familiei Imre a primit 87 de puncte în cea mai bună tură a sa de calificare și completează podiumul înaintea battle-urilor de duminică.

Campionul en-titre Claudiu Adam este al patrulea, în timp ce liderul la zi al campionatului, Radu Moise aka Evl Santos, a fost doar al 21-lea, dar este deja sigur de locul său în Top 32 și totodată de titlul de campion absolut, performanță pe care o așteaptă din 2007. „Vreau doar să mă bucur de fiecare secundă în mașină mâine. Nu mă voi gândi decât la bucuria de a face drift. Sunt fericit că am reușit să îmi îndeplinesc un vis”, a spus Santos.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 35.000 de cai putere se vor tura la maxim mâine în battle-urile finale din Campionatul Național de Drift, care au loc la Arena Națională din București. Accesul publicului se va face începând cu ora 10:00, iar battle-urile care decid câștigătorul etapei încep la ora 14:00. Prețul unui bilet este de 50 de lei.

Fanii care vor asista mâine la etapa finală nu vor vedea doar dueluri spectaculoase între mașinie cu sute de cai putere, dar vor avea parte de drum show, momente artistice cu flăcări, dar și pe pilotul Lucian Nan la bordul unei mașini care merge pe două roți.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇