Superliga: Rapid învinge campioana CFR Cluj într-un derbi feroviar

Superliga: Rapid învinge campioana CFR Cluj într-un derbi feroviar

Rapid București a trecut de CFR Cluj în derbiul etapei cu numărul 16 din Superliga, scor 2-1 în stagiunea competițională 2022/2023.

Săpunaru și Dugandzici au marcat din penalti pentru gazde, în timp ce Karol Muhar a punctat pentru clujeni din corner.

Pe o atmosferă senzațională în Giulești, un stadion sold out de mult timp pentru un derbi feroviar între locurile 2 și 3 din Liga 1, Rapid începea mai bine această partidă, cu ocazii de gol la poarta lui Scuffet, și cu un gol până la urmă meritat, venit din penalti, în minutul 36.

ADVERTISING

La acea fază, la o neînțelegere între Yuri și Scuffet, italianul a ieșit prost și l-a lovit clar cu pumnii în plină figură pe Luckassen, un penalti clar, validat însă de arbitrul Popa doar după o consultare cu arbitrajul VAR.

Săpunaru a bătut excelent, 1-0 la pauză total pe merit pentru gilueșteni, care s-au văzut însă dominați la începutul de mitan secund, iar golul de egalare a sosit repede, prin Muhar, gol cu capul după un corner, la capătul unei ieșiri neinspirate a portarului Moldovan.

Dar Rapidul a insistat, cu un avânt superb din partea a peste 12.000 de fani alb-vișinii, iar în minutul 72 Rapidul a mai primit un penalti, după o fază la limită, un contact foarte sensibil între Burcă și Dugandzici, decizie clară a lui Popa, validată apoi și de Hațegan din camera VAR, un jucător care a și executat lovitura de la punctul cu var cu multă sete.

ADVERTISING

După un final incendiar, cu multe emoții pentru gazde, dar și cu o bară izbită de Kait, Rapid a reușit o victorie prețioasă, a treia în ultimele 5 partide, consolidandu-și locul 2, având 32 de puncte, cu 5 sub liderul Farul.

CFR, mai mult cu gândul la meciul de joi cu Ballkani poate, rămâne pe 3, cu 28 de puncte.

Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Emmers - Sefer, Luckassen, Al. Ioniţă II.
Rezerve: Drăghia - Fl. Ştefan, Crepulja, Ignat, Iacob, A. Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus.
Antrenor: Adrian Mutu.

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Braun - Boateng, Muhar, Bordeianu - Petrila, Malele, C. Deac.
Rezerve: Bălgrădean - R. Bălan, Kolinger, Hoban, Cvek, Roger, Birligea, Mistrati, Janga.
Antrenor: Dan Petrescu.

ADVERTISING

Arbitru: C. Popa.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!