Superliga: FCSB spală puțin rușinea de la Silkeborg și învinge clar în deplasarea cu Petrolul

Superliga: FCSB spală puțin rușinea de la Silkeborg și învinge clar în deplasarea cu Petrolul

FCSB a învins în deplasarea de la Petrolul Ploiești, scor 2-0 în ultima întâlnire a zilei de duminică din Superligă, în etapa cu numărul 13 a sezonului competițional 2022/2023.

Golurile oaspeților au fost marcate de Dawa și Coman în minutele 45 și 47.

Începutul de meci a fost frumos, plăcut ochiului și cu multe ocazii de o parte și de alta. Cei peste 13000 de oameni veniți pe Ilie Oană au putut să vadă un fotbal de bună calitate și mai ales pe un FCSB schimbată ca de la cer la pământ față de meciul cu Silkeborg de joi seara, față de care s-au schimbat 9 titulari.

ADVERTISING

După ce au avut două bare, oaspeții în roș-albastru au marcat meritat prin Dawa în prelungirile primei părți, șut sec din careul mic după o centrare de pe flancul stâng. Nici bine nu a început partea secundă, căci FCSB majora scorul cam la fel ca la prima reușită, dar acum Cordea a pasat în careu, iar Coman a îndeplinit o simplă formalitate. A fost primul gol marcat de Coman în campionat după o perioadă record de pauză, 673 de zile!

Oricât a încercat Petrolul, șansele au fost mici. FCSB s-a apărat precis, gazdele au insistat steril și până la urmă au pierdut logic acest joc, al patrulea consecutiv din acest campionat.

ADVERTISING

FCSB bifează pentru prima dată două victorii la rând în sezon, bifează în premieră un meci fără gol primit în Liga 1 și urcă acum pe 12 cu 14 puncte, la doar 4 lungimi de Craiova, care ocupă ultimul loc de play-off, plus un meci mai puțin disputat.

Echipele de start:

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaş, Huja - Pashov, L. Dumitriu, Seto, Jair, Ţicu - Irobiso, G. Grozav.

Rezerve: Leitner - Borţa, Cebotaru, Tucaliuc, Velisar, Lima Santos, Ivanovski, M. Bratu.

Antrenor: Nicolae Constantin.

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman.

ADVERTISING

Rezerve: A. Vlad - Haruţ, I. Stoica, Ov. Popescu, Miculescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Bouhenna.

Antrenor: Nicolae Dică.

Arbitru: Horațiu Feșnic.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!