Superliga: FCSB câștigă în stil de mare lideră în deplasarea de la Craiova

Superliga: FCSB câștigă în stil de mare lideră în deplasarea de la Craiova

FCSB s-a distrat în deplasare în marele derbi cu Universitatea Craiova, scor 3-0 în runda curentă de Superliga, în stagiunea competițională 2023/2024.

Golurile roș-albaștrilor, liderii incontestabili din Superliga, au fost marcate de Olaru din penalti, Coman și Miculescu.

Prima parte a început anost în Bănie, pe un stadion aproape plin și într-o atmosferă de derbi. După ce jocul a fost întrerupt câteva minute la debut, având în vedere că un fan a avut probleme medicale de urgență și a fost nevoie să intervină ambulanța, 20 de minute nu s-a tras un șut pe poartă.

ADVERTISING

Mitriță a avut prima mare ocazie în minutul 26, când din careul mic a fost carotat de pe linia porții de o mare paradă a lui Târnovanu.

Băluță a avut o ocazie imensă în poziție de 1 la 1 cu Popescu, dar a reluat puțin alături, iar mitanul s-a încheiat cu o fază alambicată în careul gazdă, acolo unde după o bâlbâială, mingea l-a lovit în mână pe Zajkov, iar arbitrul Bârsan, după o revedere la monitorul VAR, a acordat penalti. A marcat Olaru, iar FCSB intra la pauză, poate nemeritat, cu un ușor avantaj pe tabelă.

GOOOL FCSB. Olaru, Băluţă şi Coman fac spectacol la Craiova. FCSB are 2-0

Deși Craiova părea revenită cu un mare aplomb la reluare, introducând și trei jucători proaspeți, pe Danciu, Markovici și Mekvabishvili, tot FCSB a fost echipa care a înscris, gol superb prin Coman, după o acțiune personală impetuoasă, creată însă de pasa luminoasă în cros a lui Băluță.

ADVERTISING

Pe final, când deja fanii craiovenilor se pregăteau să părăsească arena, Miculescu, abia intrat de nici 60 de secunde pe teren, a șutat splendid de la 18-20 de metri, după o mare gafă defensivă a lui Bancu, care a alunecat oribil și a pierdut o minge foarte simplă, copilărească am spune.

FCSB râde, cântă și dansează, iar în clasament se distanțează la 11 puncte peste Rapid, după 23 de etape disputate. Craiova bifează a doua înfrângere acasă, după cea cu Farul, 1-2, fiind pe 5, având chiar emoții pentru locul său de play-off, cu 34 de lungimi.

ADVERTISING

Echipe de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu - Maldonado, Zajkov, Badelj - Soiri, Al. Crețu, Al. Mitriță, Căpățînă, N. Bancu - Cîmpanu, Baiaram.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Lixandru - Al. Băluță, Luis Phelipe, Fl. Coman.

Arbitru Marcel Bîrsan.

PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!