Superliga: FCSB câștigă în stil de mare lideră în deplasarea de la Craiova

Superliga: FCSB câștigă în stil de mare lideră în deplasarea de la Craiova

FCSB s-a distrat în deplasare în marele derbi cu Universitatea Craiova, scor 3-0 în runda curentă de Superliga, în stagiunea competițională 2023/2024.

Golurile roș-albaștrilor, liderii incontestabili din Superliga, au fost marcate de Olaru din penalti, Coman și Miculescu.

Prima parte a început anost în Bănie, pe un stadion aproape plin și într-o atmosferă de derbi. După ce jocul a fost întrerupt câteva minute la debut, având în vedere că un fan a avut probleme medicale de urgență și a fost nevoie să intervină ambulanța, 20 de minute nu s-a tras un șut pe poartă.

ADVERTISING

Mitriță a avut prima mare ocazie în minutul 26, când din careul mic a fost carotat de pe linia porții de o mare paradă a lui Târnovanu.

Băluță a avut o ocazie imensă în poziție de 1 la 1 cu Popescu, dar a reluat puțin alături, iar mitanul s-a încheiat cu o fază alambicată în careul gazdă, acolo unde după o bâlbâială, mingea l-a lovit în mână pe Zajkov, iar arbitrul Bârsan, după o revedere la monitorul VAR, a acordat penalti. A marcat Olaru, iar FCSB intra la pauză, poate nemeritat, cu un ușor avantaj pe tabelă.

GOOOL FCSB. Olaru, Băluţă şi Coman fac spectacol la Craiova. FCSB are 2-0

Deși Craiova părea revenită cu un mare aplomb la reluare, introducând și trei jucători proaspeți, pe Danciu, Markovici și Mekvabishvili, tot FCSB a fost echipa care a înscris, gol superb prin Coman, după o acțiune personală impetuoasă, creată însă de pasa luminoasă în cros a lui Băluță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe final, când deja fanii craiovenilor se pregăteau să părăsească arena, Miculescu, abia intrat de nici 60 de secunde pe teren, a șutat splendid de la 18-20 de metri, după o mare gafă defensivă a lui Bancu, care a alunecat oribil și a pierdut o minge foarte simplă, copilărească am spune.

FCSB râde, cântă și dansează, iar în clasament se distanțează la 11 puncte peste Rapid, după 23 de etape disputate. Craiova bifează a doua înfrângere acasă, după cea cu Farul, 1-2, fiind pe 5, având chiar emoții pentru locul său de play-off, cu 34 de lungimi.

ADVERTISING

Echipe de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu - Maldonado, Zajkov, Badelj - Soiri, Al. Crețu, Al. Mitriță, Căpățînă, N. Bancu - Cîmpanu, Baiaram.

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Lixandru - Al. Băluță, Luis Phelipe, Fl. Coman.

Arbitru Marcel Bîrsan.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!