Superliga: Farul se distrează cu FC Botoșani și marchează opt goluri

Superliga: Farul se distrează cu FC Botoșani și marchează opt goluri

Farul Constanța a umilit-o pe FC Botoșani în prima partidă a zilei de duminică din Superligă, scor 8-0 în etapa cu numărul 19 din stagiunea competițională 2022/2023.

A fost un galop de sănătate pentru trupa lui Gică Hagi, care a marcat prin Alibec o triplă, Kiki, o dublă Vlad Morar, Pitu și Grameni.

Farul a făcut o primă repriză excelentă în fața Botoșaniului. Oamenii lui Gică Hagi au deschis rapid scorul prin Grameni în minutul 11, jucător care a reluat inspirat din careu, pe direcția portarului Pap, care însă nu a putut avea o intervenție salvatoare.

ADVERTISING

2-0 s-a făcut pe final de prim mitan, când Farul a primit un penalti după un henț făcut de Ivanov, un henț care a fost analizat la VAR. Între timp, e important de amintit roșul direct luat de alt fundaș central moldav, Alin Șeroni, în minutul 30, fault din postura de ultim apărător. Alibec rata inițial de la punctul cu var, dar la recuperare a bifat golul în poarta lui Pap.

Farul ucidea jocul chiar la debutul părții secunde, prin golul marcat de Pitu în minutul 49, iar spectacolul continua la poarta nefericitului Pap prin golurile semnate de Vlad Morar, dublă în minutele 66 și 69.

ADVERTISING

Dar apărarea Botoșaniului s-a făcut în continuare de râs și a mai primit goluri, de la Alibec din nou, minutul 66, plus Kiki, cu nouă minute înainte de final. Tot Denis Alibec, golgheterul Farului, a bifat hattrickul, depășind 10 goluri marcate în acest sezon pentru dobrogeni.

0-8 este cel mai sever eșec înregistrat vreodată de botoșăneni pe prima scenă a fotbalului românesc. Farul se distanțează ca lideră în Liga 1, cu 44 de puncte, 7 peste locul 2 ocupat de CFR Cluj.

Echipele de start:

Farul Constanța: Aioani - Sîrbu, Larie, Popescu, Kiki - Artean, Băluță, Grameni - Torje, Alibec, Pitu.
Rezerve: Buzbuchi, Benzar, Casap, Borza, Nedelcu, Doukoure, Sali, Morar, Moldoveanu.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

ADVERTISING

FC Botoșani: Pap - Patache, Dican, Șeroni, Dragu - Sylla, Mussis, Zabou - Barbosa, Camara, Pinson.
Rezerve: Ureche, Țigănașu, Perianu, Ivanov, Petkovski, Tîrcoveanu, Roman II, Mailat, M. Dahona.
Antrenor: Marius Ciobanu.

Arbitru: Viorel Flueran (Craiova).


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!