Super Bowl LVII: Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles luptă pentru marele trofeu la primele ore ale zilei de luni, 13 februarie

Super Bowl LVII: Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles luptă pentru marele trofeu la primele ore ale zilei de luni, 13 februarie

Unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive ale anului va avea loc luni, 13 februarie, de la ora 01:30 (ora României). Super Bowl LVII le pune față în față pe Kansas City Chiefs și Philadelphia Eagles, într-un duel programat pe State Farm Stadium din Glendale, Arizona.

Kansas City Chiefs a terminat pe primul loc în Divizia de Vest, pentru ca apoi să câștige play-off-ul AFC după un duel foarte spectaculos cu cei din Cincinnati, scor 23-20. Astfel a obținut calificarea în cel de-al cincilea Super Bowl din istorie și va lupta pentru trofeu prima dată din 2021 încoace, când a fost învinsă. Echipa are în palmares două trofee câștigate, ultimul fiind obținut pe 2 februarie 2020.

Super Bowl LVII Official Trailer 2023 (Pump-Up)

De partea cealaltă, Philadelphia Eagles a ajuns în Super Bowl a treia oară în istorie, iar singurul trofeu l-a obținut pe 4 februarie 2018, după un duel cu New England Patriots. Pentru a ajunge în Super Bowl, Philadelphia Eagles a câștigat Divizia de Est, iar apoi s-a impus în play-off-ul NFC Championship după ce a trecut de San Francisco, scor 31-7.

ADVERTISING

Potrivit estimărilor făcute de revista Forbes, Philadelphia Eagles este a zecea cea mai valoroasă franciză din NFL, fiind evaluată la 4.9 miliarde de dolari. În schimb, Kansas City Chiefs ocupă locul 23 din 32, fiind evaluată la 3.7 miliarde de dolari. 

Cei de la Kansas City Chiefs au amintiri plăcute de la ultimele întâlniri cu Eagles, pe care i-au învins în de fiecare dată în precedentele trei confruntări, din 2013, 2017 și 2021.

Philadelphia Eagles e favorită la pariuri

Bookmakerii o văd ușor favorită pe Philadelphia Eagles în partida din Arizona. Cota la pariuri sportive pentru un succes al echipei din Philadelphia este 1.80, în timp ce Kansas City Chiefs are cota 2.05. Specialiștii anticipează un duel destul de spectaculos, motiv pentru care cota pentru selecția Peste 47.5 puncte este 1.61. Cei care cred că se va înscrie mai puțin pot miza pe Sub 47.5 puncte, la o cotă mai mare, de 2.30. 

COTE-INVINGATOARE

Toată lumea va fi cu ochii pe Jalen Hurts și Patrick Mahomes 

ADVERTISING

Potrivit specialiștilor, Jalen Hurts, jucător care a ajuns la Philadelphia Eagles în 2020, și Patrick Mahomes, de la Kansas City Chiefs, sunt principalii favoriți la câștigarea titlului de MVP. Cei doi evoluează pe postul de quarterback și au avut o contribuție semnificativă în drumul spre Super Bowl. De altfel, cei mai mulți câștigători ai titlului de MVP din 2000 încoace au evoluat pe postul de quarterback.

Evoluțiile lui Mahomes au fost în creștere pe măsură ce s-a avansat în competiție, iar precizia sa a ieșit la iveală în special în partida cu Cincinnati Bengals, câștigată cu 23-20. Pe de altă parte, Mahomes are și puncte slabe având în vedere natura postului pe care evoluează. 

ADVERTISING

Nu impresionează la intercepții, iar în ultimele cinci partide a reușit doar una, contra lui Denver Broncos, pe 1 ianuarie. În aceste condiții, cei pasionați de pariuri sportive își pot îndrepta atenția pe selecția Sub 0.5 Interceptări Patrick Mahomes, care are o cota de 1.75.

FOTO-SUB-0.5-INTERCEPTARI-PATRICK-MAHOMES

De partea cealaltă, Jalen Hurts are 24 de ani și s-a remarcat încă de la începutul carierei prin procentajul paselor complete și capacitatea de pătrundere, fiind văzut de specialiști cu prima șansă la câștigarea trofeului MVP. 

În ultimele cinci meciuri, având în vedere miza și nivelul adversarilor, el a reușit însă mai puține pase decât își obișnuise fanii. Spre exemplu, cu San Francisco a avut 15 pase reușite, cu New York Giants a avut 16 în finala NFC Championship și 20 și 21 în NFC Divisional Playoffs. Doar o singură dată în ultimele cinci partide a reușit peste 21 de pase, contra lui Chicago Bears, când a avut 22. În aceste condiții, pasionații de pariuri pot lua în calcul selecția: Jalen Hurts, sub 20.5 pase complete, care are cota 1.95.

FOTO-JALEN-HURTS-SUB-20.5-PASE-COMPLETE-1

Rihanna concertează la pauza Super Bowl

Super Bowl nu este doar un eveniment sportiv, ci un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Din acest moment, organizatorii vor să le ofere fanilor o experiență totală, iar show-ul de la pauză este unul dintre cele mai așteptate momente din fiecare an. 

În 2023, la pauză va concerta Rihanna, una dintre cele mai apreciate artiste din istoria recentă. Ea a câștigat de nouă ori premiul Grammy, a fost inclusă de revista Time în topul celor mai influente 100 de persoane din lume și a vândut peste 250 de milioane de discuri.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.