Steaua Roșie Belgrad, campioană în Serbia și singura echipă neînvinsă în toată Europa

Steaua Roșie Belgrad, campioană în Serbia și singura echipă neînvinsă în toată Europa

Gruparea de fotbal din țara vecină Steaua Roșie Belgrad și-a asigurat matematic titlul de campioană în Serbia, cu șase etape înainte de finalul sezonului.

Belgrădenii s-au impus sâmbătă cu scorul de 4-1 în fața celor de la TSC Backa Topola, fosta adversară a FCSB-ului în Europa League. Echipa antrenată de Miloš Milojevići (40 de ani) este așadar campioană matematic, având 85 de puncte, cu 23 mai multe decât Backa Topola, aflată pe locul doi.

Marea rivală a Stelei, Partizan este doar pe locul 5 în Serbia, cu 57 de puncte.

ADVERTISING

Vestea cea mare pentru fotbalul sârb este însă că din sezonul viitor al Champions League, 2023/2024, campioana Serbiei merge direct în grupele Champions League, având în vedere că țara vecină este pe locul 11 în clasamentul coeficienților UEFA. Serbia va trimite așadar campioana în grupe și viceampioana în al treilea tur preliminar.

Crvena zvezda - TSC 4:1, highlights

Mai mult, clubul belgrădean este primul calificat matematic pentru faza grupelor din stagiunea viitoare a Ligii Campionilor.

ADVERTISING

Iar în acest sezon, Steaua Roșie e singura echipă neînvinsă din toate primile ligi ale Europei, cu 27 de victorii și 4 egaluri. Formația în alb și roșu a marcat de 85 de ori, golgheter fiind Aleksandar Katai (32 de ani) cu 17 reușite.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!