Sorana Cîrstea dezvăluie numele noului său antrenor de top. Este un fost campion de Roland Garros

Sorana Cîrstea dezvăluie numele noului său antrenor de top. Este un fost campion de Roland Garros

Tenismena româncă Sorana Cîrstea, 33 de ani, 24 WTA la această oră, a anunțat numele noului antrenor cu care va începe o colaborare.

Este un nume de top în tenisul mondial masculin, fost câștigător de Roland Garros și căpitan al Spaniei în Cupa Davis. După calificarea în optimile de la Miami, acolo unde va da peste Daria Kasatkina, 11 WTA, Sorana Cîrstea a anunțat că are un antrenor de renume.

Vorbim de Albert Costa, Spania, 48 de ani, campion la French Open în 2002, plus căpitan nejucător al Spaniei în Cupa Davis, în perioada 2008 - 2011. Cu el la timonă, ibericii au fost și de două ori campioni, în 2009 și 2011, cu evident Rafa Nadal vioara întâi.

ADVERTISING

Înainte să înceapă colaborarea cu Albert Costa, pentru turneul de la Miami, Cîrstea se pregătește cu Matt Daly, antrenorul lui Dennis Shapovalov (locul 121 ATP), și Brian Barker.

„Este doar o colaborare pentru acest turneu. Pentru că sunt fără antrenor de tenis aici. Antrenorul lui Shapovalov ma ajută împreună cu Brian. e o colaborare zonală, ca să spun așa. Voi avea un antrenor pentru zgură și este Albert Costa. Voi începe cu Albert Costa imediat după ce termin aici la Miami”, a punctat sportiva noastră din Târgoviște pentru Fanatik.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fosta ocupantă a locului 21 mondial a mai avut o colaborare zonală și în perioada turneelor de la Doha, Dubai și Abu Dhabi, când l-a avut antrenor pe olandezul Peter Wessels.

Sorana a ajuns la colaborarea cu Costa cel mai probabil prin spaniolul Alex Corretja, cel care i-a fost maanger româncei, și el tot fost campion de Roland Garros.

Sâmbătă seara, Cîrstea s-a impus clar în duelul cu Sloane Stephens, 6-2, 6-1, la Miami Open 2024.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!