Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului

Un total de 63 de echipaje vor lua startul vineri, în Raliul Maramureșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2023, iar Simone Tempestini pleacă din postura de favorit după ce anul trecut a încheiat pe poziția secundă.

Campion național absolut de 7 ori în ultimii 8 ani, Tempestini va concura și de această dată cu modelul Porsche 997 RGT, care i-a adus victoria etapa trecută în Raliul Argeșului. Cu Sergiu Itu copilot, acesta a fost pe 2 anul trecut, iar acum doi ani a obținut o victorie clară în Maramureș. Acum, cu un succes, va reveni pe prima poziție în clasamentul general provizoriu.

ADVERTISING

La ediția din acest an concurența va fi la fel de puternică. Pe lângă Sebastian Barbu, cu care s-a duelat în ultimul an, Tempestini îl va avea contracandidat și pe colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca. Veteranul s-a impus la edițiile din 2005 și 2007, iar la revenirea acestei etape în calendar a fost al doilea.

La start va fi prezent și liderul surpriză al campionatului, Norbert Maior, care împreună cu sora sa Francesca, vine după un nou podium în Campionatul European de Raliuri. După două etape, deși pilotează un model cu configurație Rally4, Maior are 58 de puncte, depășindu-i pe Simone Tempestini (49), Mihai Manole (46), Sebastian Barbu (45) și Andrei Gîrtofan (39).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În total, 10 echipaje vor concura pe modele de top cu configurație Rally2, inclusiv Gîrtofan jr, Sorin Badea și Călin Bucur. Ultimii doi vor fi fiecare la bordul unor modele Skoda Fabia Rally2 și va însemna revenirea lor în competițiile interne.

Raliul Maramureșului va debuta vineri seară cu startul festiv, urmând ca sâmbătă dimineață să înceapă prima dintre cele 10 probe speciale programate pe o lungime de 124 de kilometri. Sâmbătă seară, fanii vor avea ocazia să urmărească super speciala chiar în centrul municipiului Baia Mare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇