Simone Tempestini, pregătit pentru provocarea europeană din Portugalia

Simone Tempestini, pregătit pentru provocarea europeană din Portugalia

Sextuplul campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini, va lua startul în acest weekend în antepenultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care are loc în Portugalia, acolo unde în trecut a obținut inclusiv o victorie la juniori în Mondial.

La nici o săptămână după ce a ieșit matematic campion național absolut pentru a șasea oară în carieră la numai 27 de ani, Simone Tempestini este la startul rundei din peninsula Iberică alături de copilotul său Sergiu Itu. Cei doi vor concura pe modelul Skoda Fabia R5 cu care au încheiat pe locul 7 în Raliul Romei.

ADVERTISING

Rally Serras de Fafe e Felgueiras 2021 va avea un total de 67 de echipaje la start, iar printre piloții înscriși se numără Andreas Mikkelsen, Alexey Lukyanuk, Norbert Herczig, Dani Sordo și Yoann Bonato. Etapa se desfășoară exclusiv pe macadam pe o lungime de aproape 200 de kilometri.

"Îmi place mult macadamul din Portugalia. Chiar dacă la etapa europeană sunt doar pentru a doua oară, sunt obișnuit cu rundele din Mondial, unde am participat de șase ori și de fiecare dată am ajuns cu bine la final", a spus Simone înaintea startului oficial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2017, Tempestini obținea în Portugalia primul său podium la WRC2, asta după ce în 2016, an în care a ieșit campion mondial de juniori, s-a clasat pe 1 la WRC Junior. "Atât eu, cât și Sergiu (n.r. copilotul Sergiu Itu) abia așteptăm startul", a adăugat campionul național absolut de raliuri.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇