Simone Tempestini debutează în Ungaria în noul sezon din Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini debutează în Ungaria în noul sezon din Campionatul European de Raliuri

Recordmenul de titluri naționale absolute în România, Simone Tempestini, va lua startul, în acest weekend, în noul sezon din Campionatul European de Raliuri, care se va desfășura în Ungaria, pe macadam, și unde vor concura 88 de echipaje din 24 de țări.

Pilotul de la Napoca Rally Academy îl va avea în dreapta și în acest an pe Sergiu Itu, alături de care concurează din 2018, însă se va afla la volanul unei mașini noi, un model Škoda Fabia RS Rally2.

Echipajul campion național din ultimii 6 ani a avut deja un prim test cu noua mașină de concurs, în Italia, la Rally della Val D'Orcia, acolo unde s-a clasat pe locul 2, la numai 1,6 secunde de o victorie spectaculoasă. „A fost un antrenament excelent pentru noi. Venim după o pauză de câteva luni, mașina este și o noutate pentru noi, dar ne-am simțit excelent”, a spus Tempestini.

ADVERTISING

„Adevărata provocare va fi acum, în weekend, în Ungaria. E un traseu nou pentru că până acum etapa a fost pe asfalt, iar acum totul se va desfășura pe macadam. Există și o concurență foarte puternică, dar vrem să obținem un rezultat bun pentru România”, a adăugat cel care în 2016 devenea primul român campion mondial WRC la juniori.

În urmă cu doi ani, Simone Tempestini a ratat șansa de a termina pe podiumul final al Europeanului din cauza faptului că nu a strâns bugetul necesar pentru a lua startul în ultimele două etape. „Mereu suntem în căutare de buget pentru a putea fi siguri că vom fi în tot sezonul. Ne dorim ca rezultatele să susțină povestea noastră și anul acesta să fie unul special pentru noi pe plan internațional”, a mai declarat campionul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Raliul Ungariei va debuta vineri seară cu proba super specială și va avea un total de 13 probe pe un total de 175 de kilometri, totalul traseului fiind de aproape 900 de kilometri, incluzând aici și etapele de legătura dintre probe. Alți trei piloți români sunt anunțați pe lista de start, Bogdan Cuzma, Cristiana Oprea și Cristian Dolofan.

După etapa europeană, pentru Tempestini urmează o nouă aventură, de data asta pe plan național. Va încerca să câștige pentru a noua oară titlul de campion, astfel că nu va mai fi la egalitate pe prima poziție cu Titi Aur, care are 8 astfel de trofee, un record absolut în prezent. Prima rundă este programată pentru 26-27 aprilie în Harghita.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇