Simone Tempestini a stabilit un nou record în Campionatul Național de Raliuri

Simone Tempestini a stabilit un nou record în Campionatul Național de Raliuri

De șase ori campion național absolut, Simone Tempestini, stabilește record după record în competiția internă, iar în acest weekend a devenit pilotul cu cele mai multe victorii all time în Raliul Harghitei, competiție în care s-a impus de acestă dată după o luptă entuziasmantă împotriva lui Sebastian Barbu.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a bifat astfel al șaselea succes pe asfatul din Harghita din tot atâtea participări și l-a depășit în top pe colegul său de echipă, Bogdan Marișca. Ultimele 4 succese au fost obținute alături de copilotul Sergiu Itu, cel care l-a ghidat și la această etapă în modelul Porsche 997 GT.

ADVERTISING

După ce la finalul primei zile avea un avantaj de doar 1,6 secunde, iar la jumătatea raliului de mai puțin de 3 secunde, Tempestini și-a asigurat succesul pe ultimele șase probe speciale când nu a mai cedat niciuna și a încheiat cu un ecart final de peste un minut și 7 secunde față de Sebastian Barbu. Podiumul etapei a fost completat de Andrei Gîrtofan, aflat însă la 1:45,7 în spatele câștigătorului.

Porsche 997 RGT Rally Onboard - Simone Tempestini

Tempestini și Itu au câștigat 9 din cele 12 probe speciale ale Raliului Harghitei, două fiind adjudecate de Sebastian Barbu, iar una de Mihai Manole.

ADVERTISING

O evoluție entuziasmantă a avut și echipajul format din frații Norbert și Francesca Maior, care cu un model Peugeot 208 R2 au încheiat pe 4 la general. De asemenea, un alt echipaj tânăr, Cristi Șugar/Vlad Colceriu, s-a clasat pe 9 la general, cu un model asemănător.

După primele două etape ale sezonului 2022 din Campionatul Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini domină autoritar clasamentul, devenind favorit să câștige al șaptelea titlu din carieră la doar 28 de ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇