Simona Halep, coborâre abruptă în clasamentul pentru Turneul Campioanelor

Simona Halep, coborâre abruptă în clasamentul pentru Turneul Campioanelor

Situația Simonei Halep în clasamentul specific pentru Turneul Campioanelor devine una problematică, având în vedere absența ei care va fi una de lungă durată, ea suferind o ruptură musculară la gamba stângă, eveniment petrecut în cadrul turneului de la Roma.

Sportiva de 29 de ani va absenta 3-5 săptămâni și este out din cadrul French Open, iar acum a ieșit din cadrul top 20 pentru Turneul Campioanelor, care se ține în acest an la Shenzhen, între 1 și 8 noiembrie.

În 2021, Halep, 3 mondial WTA, a strâns doar 901 puncte și acum a coborât până pe poziția cu numărul 21. E cea mai bine clasată dintre românce însă, cu Sorana Cîrstea pe 31, cu 617 puncte la activ.

Simona Halep vs Serena Williams | 2014 WTA Finals Highlights

Lideră în acest sezon este Ash Barty cu 3311 puncte, urmată de Sabalenka cu 2527, Osaka, Japonia, 2466 de lungimi, Garbine Muguruza cu 2085, Iga Swiatek, recent campioană la Roma, cu 1955 puncte, Jennifer Brady, surpriza din SUA, cu 1678, Elise Mertens cu 1577 și Veronika Kudermetova, Rusia, 1522 puncte.

ADVERTISING

La Turneul Campioanelor vor evolua la finele sezonului cele mai bune 8 jucătoare ale stagiunii 2021. Cel mai bun rezultat al Simonei la această competiție este finala din 2014, pierdută la Serena Williams, scor 3-6, 0-6.

Este de dorit ca Simona Halep să revină în circuit la Wimbledon, acolo unde chiar duminică ea a fost anunțată ca sportivă pe tabloul principal, urmând să fie favorita numărul 3, sub Barty și Osaka.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Nou record de prezențe românești la Roland Garros. Luni încep jocurile din tabloul de calificări

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona Halep face parte din lista jucătoarelor de pe tabloul principal de la Wimbledon. Ce alte românce au fost mai fost acceptate direct

România a câştigat o medalie de aur, una de argint şi patru de bronz la Cupa Mondială de canotaj

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!