Nou record de prezențe românești la Roland Garros. Luni încep jocurile din tabloul de calificări

Nou record de prezențe românești la Roland Garros. Luni încep jocurile din tabloul de calificări

Chiar dacă nu o mai avem pe Simona Halep la Roland Garros, din cauza acelei accidentări la gamba stângă, o ruptură musculară mai exact, avem pentru a doua oară consecutiv un număr record de sportivi calificați în al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

Vorbim de turneul de la French Open, pentru că probele de calificări vor începe chiar de luni. În total, România va avea la start sportivi în 16 probe. Pe tabloul feminin principal, la simplu, le avem deja pe Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

Pe tabloul calificărilor, România are pentru prima dată în istorie o cifră de 8 sportive și le amintim pe următoarele: Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Laura Ioana Paar.

Simona Halep face parte din lista jucătoarelor de pe tabloul principal de la Wimbledon. Ce alte românce au fost mai fost acceptate direct

Mergând mai departe, la simplu masculin îl vom avea în calificări pe Marius Copil.

La dublu însă, atât la masculin, cât și la feminin, vom avea la start următoarele perechi cu prezență românească: Monica Niculescu / Jelena Ostapenko, Raluca Olaru / Nadiya Kichenok, Irina Begu / Nadia Podoroska, Andreea Mitu / Yuliya Putintseva, Mihaela Buzărnescu / Patricia Țig și Horia Tecău / Kevin Krawietz.

Egalăm așadar recordul din 2020, când România a avut de asemenea 16 prezențe la Roland Garros, record pe care l-am fi depășit dacă Halep ar fi participat la acest Mare Șlem pe care l-a și câștigat în 2018.

Turneul de la Paris va avea loc între 30 mai și 12 iunie.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

CSM București a devenit campioana României la handbal feminin pentru a cincea oară

Presa italiană anunță că antrenorul lui Dennis Man și Valentin Mihăilă de la Parma va fi demis

Încă un pas către turismul spaţial: Zborul SpaceShip Two a fost un succes (Video)

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!