Simona Halep ar putea primi despăgubiri în cazul de dopaj: Câți bani poate obține

Simona Halep ar putea primi despăgubiri în cazul de dopaj: Câți bani poate obține

Simona Halep (31 de ani) poate primi despăgubiri în cazul de dopaj în care a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în urma unui control efectuat la US Open 2022.

Fostul lider mondial din clasamentul WTA, Simona Halep, este suspendată provizoriu până la o decizie finală în procesul cazului de dopaj în care este implicată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Vești noi au apărut despre cazul Simonei Halep.

Potrivit ProSport, Simona Halep a utilizat suplimente nutritive recomandate de un contract pe care WTA l-a semnat cu o firmă americană producătoare, produse certificate că nu conțin substanțe aflate pe lista Agenției Mondiale Anti-Doping.

ADVERTISING

Contractul dintre WTA și Health Sciences, firma producătoare de suplimente nutritive, este valabil încă din 2006, iar, potrivit sursei citate, dacă se dovedește că Simona Halep a fost depistată că a folosit substanțe interzise după ce a consumat produse furnizate de compania americană, atunci sportiva va primi din partea Health Sciences despăgubiri de până la două ori câștigurile sale anuale curente până la un milion de dolari.

În plus, mai scrie sursa citată, Simona Halep apare chiar în fotografia prin care Health Sciences, companie americană listată la Bursa din New York, oferă un program de garanție a produselor pentru sportivii sponsorizați. Caroline Wozniacki, Madison Keys, Monica Puig, Sloane Stephens, Samantha Stosur, Zheng Jie sau Zhang Shuai au fost, de-a lungul timpului, brand ambasadori ai Health Sciences.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!