Rază de speranță pentru Simona Halep! O cunoscută tenismenă a primit o reducere drastică a suspendării, după un caz similar de doping

Rază de speranță pentru Simona Halep! O cunoscută tenismenă a primit o reducere drastică a suspendării, după un caz similar de doping

Simona Halep primește o rază de speranță în mijlocul unui scandal de dopaj în care este implicată, după ce a fost depistată pozitiv la finele lunii august 2022 cu roxadustat, o substanță extrem de puternică, folosită în tratamentul anemiilor severe.

În continuare suspendată pe termen nelimitat, Halep, împreună cu echipa sa de avocați, încearcă să demonstreze că substanța interzisă a ajuns în corpul ei într-un mod accidental.

Ea va merge în instanță cu ideea că Roxadustat-ul a ajuns în corpul său prin intermediul unor suplimente alimentare, iar în prospectul acestora nu era stipulat că ar conține substanța mai sus amintită.

Speranțele româncei cresc acum după ce s-a aflat vestea că Varvara Lepchenko, fostă număr 19 WTA, suspendată inițial în iulie 2021 după ce a ieșit pozitivă la modafinil, tocmai i s-a redus considerabil o suspendare de 4 ani. Sportiva americană de 36 de ani a făcut un recurs la TAS și pedeapsa i s-a redus la 21 de luni, ea având dreptul să revină în circuit în luna mai a acestui an, scrie usatoday.com.

ADVERTISING

Inițial, Lepchenko a fost suspendată 4 ani și apoi a găsit dovada că a consumat modafinil fără voia sa, consumând câteva pastile pe al căror prospect nu era trecută substanța interzisă, asemănător cu modalitatea de apărare și a Simonei, dublă campioană de Mare Șlem.

Jucătoarea română riscă teoretic acum între doi și patru ani de suspendare.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!