Simona Halep a plecat la Dubai - ce spune despre numirea unui nou antrenor

Simona Halep a plecat la Dubai - ce spune despre numirea unui nou antrenor

Simona Halep a plecat la Dubai, unde va lua startul în turneul WTA 500 pe care l-a câștigat în 2020.

Sportiva noastră a fost întrebată despre numirea unui nou antrenor și a afirmat că nu se grăbește.

"Sunt pregătită și chiar îmi plac aceste două turnee, așa că sper să fac treabă bună. Nu obișnuiesc să-mi discut deciziile, domnul Marcu știe, domnul Dobre știe de ce am luat această decizie, cred că e suficient. Nu am căutat un antrenor. Am un sparring (partner) de la Academia Mouratoglou, o să vină cu mine la aceste turnee, să ne cunoaștem. În 2013, am fost în această situație și am fost OK. Am mai multă experiență acum și cred că o să fiu OK. Clasamentul chiar nu contează în momentul acesta, vreau doar să fiu sănătoasă și să joc cât se poate de bine. Internațional, sunt sigur că e cel mai bun antrenor (n.r. – Darren Cahill), nu vreau să compar pe nimeni cu el. Am lucrat șase ani cu el și este deosebit ca antrenor.

ADVERTISING

Vreau să văd cum este la aceste două turnee, apoi mă întorc acasă, apoi în plan este să merg la Academia Mouratoglou, că n-am mers niciodată. Este o provocare, o experiență și un lucru pozitiv, din punctul meu de vedere. Chiar sunt entuziasmată. N-am nicio presiune. Mai am câțiva ani, vreau să fac tot ce pot. Nu știu despre viitor prea mult, vreau să amân cât se poate de mult finalul carierei. După ce am încheiat colaborarea cu antrenorii din România, am simțit că următorul pas trebuie să-l fac spre international și m-am gândit la Academia Mouratoglou, pentru că mulți jucători de top se pregătesc acolo și am înțeles că este o atmosferă foarte plăcută Așteptări am de la mine din punctul de vedere al jocului, dar la rezultate nu pot să am așteptări, să câștig un turneu. Dar asta e dorința mea și pentru asta muncesc", a spus Simona Halep, conform DigiSport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În luna februarie, ea va participa la turneele de la Dubai și Doha, dar are multe puncte de apărat și riscă așadar să iasă din top 30 WTA.

Simona va trebui să apere 470 de puncte câștigate la ediția din 2020 de la Dubai, când s-a impus în finala cu Elena Rybakina.

De asemenea, ea va pierde 100 de puncte câștigate la Melbourne Gippsland.

Turneul de la Dubai face parte din categoria WTA 500 și va avea loc între 14 și 19 februarie. Apoi, între 20 și 26 februarie e programat cel de la Doha, din categoria WTA 1000.

ADVERTISING

Partea bună este că în luna martie Simona nu are de apărat niciun punct, motiv pentru care va putea începe urcarea în clasament. Dintre toate lunile rămase de disputat în 2022, februarie este cea în care are cele mai multe puncte de apărat.

După parcursul din zona Golfului, Simona va concura la turneele din SUA. Indian Well se va disputa între 9 și 20 martie și face parte tot din categoria WTA 1000, la fel ca și cel de la Miami, ce va avea loc între 22 martie și 3 aprilie.

În fine, cel de la Charleston este programat între 4 și 10 aprilie și e din categoria WTA 500.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!