Presa din Spania explică decizia neașteptată luată de Simona Halep: "E o urmă de neșters din inima și mintea ei"

Presa din Spania explică decizia neașteptată luată de Simona Halep: "E o urmă de neșters din inima și mintea ei"

Presa din Spania a explicat decizia neașteptată pe care Simona Halep a luat-o după Australian Open.

Sportiva noastră a decis să renunțe la Adrian Marcu și Daniel Dobre și a anunțat că nu își va numi un antrenor în perioada următoare.

Jurnaliștii de la Punto de Break scriu că Simona a luat această decizie deoarece e convinsă că nu va găsi un antrenor la fel de bun precum Darren Cahill.

"E o urmă de neșters din inima și mintea Simonei Halep la nivel de tenis, precum cea lăsată de Darren Cahill, pe care l-a descris în mai multe rânduri drept antrenorul ideal. Românca a încercat să găsească alternative pentru a-l înlocui pe australian, dar totul s-a terminat.

Simona a decis să continue restul sezonului fără un antrenor. La 30 de ani și după ce a depășit problemele fizice semnificative de anul trecut, Halep vrea să-și ofere o nouă oportunitate de a lupta pentru marile trofee fără un antrenor", a scris Punto de Break.

ADVERTISING

În luna februarie, ea va participa la turneele de la Dubai și Doha, dar are multe puncte de apărat și riscă așadar să iasă din top 30 WTA.

Simona va trebui să apere 470 de puncte câștigate la ediția din 2020 de la Dubai, când s-a impus în finala cu Elena Rybakina.

De asemenea, ea va pierde 100 de puncte câștigate la Melbourne Gippsland.

Turneul de la Dubai face parte din categoria WTA 500 și va avea loc între 14 și 19 februarie. Apoi, între 20 și 26 februarie e programat cel de la Doha, din categoria WTA 1000.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Partea bună este că în luna martie Simona nu are de apărat niciun punct, motiv pentru care va putea începe urcarea în clasament. Dintre toate lunile rămase de disputat în 2022, februarie este cea în care are cele mai multe puncte de apărat.

După parcursul din zona Golfului, Simona va concura la turneele din SUA. Indian Well se va disputa între 9 și 20 martie și face parte tot din categoria WTA 1000, la fel ca și cel de la Miami, ce va avea loc între 22 martie și 3 aprilie.

În fine, cel de la Charleston este programat între 4 și 10 aprilie și e din categoria WTA 500.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!