Sepsi, pedepsită de UEFA pentru rasism: Gestul făcut de fanii covăsnenilor

Sepsi, pedepsită de UEFA pentru rasism: Gestul făcut de fanii covăsnenilor

UEFA a pedepsit Sepsi OSK pentru rasism după un gest făcut de fani la meciul cu Olimpija Ljbubljana.

Sepsi va plăti o amendă de 10 mii de euro și va trebui să lase libere 500 de locuri la meciul cu Djurgarden din Conference League.

Pedeapsa vine după ce fanii echipei au dus mâna la inimă și apoi au ridicat brațele în aer, gest considerat rasist de UEFA.

"În urma celor consemnate de obervatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana și Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancționat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum și cu obligația de a lăsa liber 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine dintre echipa noastră și Djurgårdens IF din Suedia. Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligați de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine.

ADVERTISING

Observatorul de joc elvețian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând SZENTGYÖRGY! SZENTGYÖRGY! au făcut un gest rasist în timp ce conduceau brațele de la inimă la cer. După prima scrisoare de solicitare de explicații al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ținut cont de cele justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancțiunile precizate. Împotriva acestor decizii von depune contestație, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Din păcate exita deja precedent pentru acest lucru, în trecut și o altă echipă fiind sancționată pentru acelaș lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele brațe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul față de echipă, de club, de oraș", a anunțat Sepsi.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!